Zεσουάλδο δεν πάει άλλο!

Zεσουάλδο δεν πάει άλλο!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης ασκεί κριτική στον Ζεσουάλδο Φερέιρα που στηρίχτηκε όσο κανένας άλλος αλλά δείχνει ότι πλέον δεν έχει να προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

Είναι από τους προπονητές , που έχουν στηριχθεί όσο κανείς τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Συμπληρώνει δύο χρόνια και έχει να παρουσιάσει τρεις μήνες εξαιρετικής μπάλας, της καλύτερης που έχει παίξει ο Παναθηναϊκός εδώ και 15 χρόνια, αλλά για τρεις μήνες. Από κει και πέρα το απόλυτο μηδέν. Πέρυσι αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από την Ευρώπη, φέτος πέρασε στους ομίλους του Europa League, αλλά στην πρώτη αγωνιστική γνώρισε ταπεινωτική ήττα από κάποια Μάριμπορ με 3-0. Φθάσαμε την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα έχει έξι αγωνιστικούς βαθμούς(4 με την τιμωρία), μόλις μία νίκη με τον Λεβαδειακό, τρεις ισοπαλίες με Γιάννενα, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και μία ήττα από τον Πανθρακικό και συζητάμε ακόμα αν ο Παναθηναϊκός έχει το ρόστερ για να κερδίσει αυτούς τους αντιπάλους; Δικαιολογούμε τις τραγικές εμφανίσεις με την δύσκολη οικονομική κατάσταση της ομάδας, που έφθασε μία ανάσα από το Πρωτοδικείο το καλοκαίρι; Οσο δικαιολογούμε η κατηφόρα θα συνεχίζεται. Ο Παναθηναϊκός για να πάει μπροστά πρέπει να λειτουργήσει σαν ομάδα. Και αυτό δεν συμβαίνει. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για μένα σαν προπονητής δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο στον Παναθηναϊκό. Οτι ήταν να προσφέρει το πρόσφερε. Πλέον δεν μπορεί. Εχει χαθεί η μπάλα, η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδιο και ο Παναθηναϊκός πάει από γκέλα σε γκέλα. Και ακούω τον Φερέιρα να λέει, ότι χρειάζεται χρόνος και αναρωτιέμαι; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να κερδίσεις αυτές τις ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα ; Πόσο καλύτερο ρόστερ έχει ο Πανιώνιος που έχει 12 βαθμούς και τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα; Πόσο καλύτερο ρόστερ έχουν ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος, τα Γιάννενα, ο Πανθρακικός; Θα δεχόμουν την κουβέντα του Φερέιρα ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο αν έβλεπα από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτίωση. Εδώ σε κάθε ματς η ομάδα είναι και χειρότερη. Με τον Αστέρα έκανε ένα σχετικά καλό πρώτο ημίχρονο που βασίστηκε στις εκρήξεις του Κουίνσι και τις ατομικές προσπάθειες του Χριστοδουλόπουλου και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έμοιαζε σαν να μην βγήκε στο γήπεδο. Και έμεινε στο 80 με 10 παίκτες ο Αστέρας και έμοιαζε ότι έπαιζε με παραπάνω παίκτη ο Αστέρας και όχι ο Παναθηναϊκός. Δεν δέχομαι ότι με αυτό το ελλειπέστατο ρόστερ ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παίξει καλύτερα. Για αυτό πιστεύω ότι ο Φερέιρα δεν έχει να δώσει κάτι άλλο. Δεν ακυρώνω ούτε την προπονητική του καριέρα, ούτε τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις(ας γίνει τεχνικός διευθυντής). Απλά δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο σαν προπονητής στον Παναθηναϊκό. Και νομίζω ότι με αυτό συμφωνεί και η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του Παναθηναϊκού που δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο αυτό το χάλι.

Με λίγα λόγια δεν πάει άλλο. Πρέπει αυτό το πράγμα να γίνει ομάδα και πάλι και να βρεθεί ένας προπονητής, που θα δουλέψει και θα παρουσιάσει μία ομάδα μα πλάνο και σχέδιο . Θα πάρει ότι μπορεί από τους παίκτες και θα τους δώσει να καταλάβουν, ότι έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε κάθε ματς να δίνουν τα πάντα και να μην βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.Η ομάδα είναι στο -11 από τον Ολυμπιακό , βρίσκεται μία ανάσα από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά περισσότερο από όλα ενοχλεί η τραγική εικόνα που βγάζει στο γήπεδο.

ΥΓ: Ο Κουκουλάκης δεν έδωσε πέναλτι στον Παναθηναϊκό , έπρεπε να βγάλει κόκκινη στον Φούλοπ στην ίδια φάση και δεύτερη κίτρινη στον Μπαρτολίνι λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, άρα αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Στον αντίποδα ο ένας βοηθός έκοψε με ανύπαρκτο οφ-σάιντ τον Περόνε. Οταν , όμως, παρουσιάζεις τέτοια χάλια και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν έχεις κάνει ούτε μία ευκαιρία χάνεις και το δίκιο σου με την διαιτησία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.