Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ο Σοφοτάσιος

Gazzetta team
Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ο Σοφοτάσιος

bet365

Έξι μήνες μετά την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ευρώπης στους έφηβους και ο Αργύρης Σοφοτάσιος εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Μέσω του προκριματικού τουρνουά που άνοιξε αυλαία σήμερα (6/4) στο Χαμαμέτ της Τυνησίας, ο πρωταθλητής της Δύναμης Πατρών κατέλαβε θέση στην πρώτη οκτάδα της κατηγορίας των -73 κιλών (συμμετείχαν συνολικά 47 αθλητές), η οποία ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση για τη διοργάνωση του Μπουένος Άιρες (6-18 Οκτωβρίου).

Ο Σοφοτάσιος στον πρώτο γύρο νίκησε 42-6 τον Μιν Βουόνγκ Λε από το Βιετνάμ, πέρασε bye τον δεύτερο γύρο (σ.σ. δεν αγωνίστηκε ο Ινδονήσιος), ενώ στον αγώνα που του έδωσε την πρόκριση για τα προημιτελικά, νίκησε 16-3 τον Μολδαβό Ντανίλα Λουπόλοφ. Διεκδίκησε την «είσοδό» του στην τετράδα και τα μετάλλια, ηττήθηκε όμως 24-22 από τον Αρμένιο Αντρανίκ Χατσατριάν. Με την είσοδό του στην οκτάδα ωστόσο, πέτυχε τον ουσιαστικό στόχο για τον οποίο ταξίδεψε στην Τυνησία, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα