Επιτυχημένο και το 3o Sifnos Run!

Gazzetta team
Επιτυχημένο και το 3o Sifnos Run!

bet365

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του ο Περικλής Ιακωβάκης. Οι νικητές σε 5 και 10χλμ.

Με μεγάλη επιτυχία στη διαδρομή Καμάρες - Απολλωνία της Σίφνου διεξήχθη την Κυριακή (12/5) το 3o Sifnos Run.

Τον αγώνα, που γίνεται πλέον θεσμός, διοργάνωσαν ο Δήμος Σίφνου και το “Sifnos House”, υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ, με νέο ρεκόρ συμμετοχών στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ.

Στο Sifnos Run μετείχαν και πολλές σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης, η μαραθωνοδρόμος Μαρία Ελουίζα Σταβάρα - Μητσιά, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, αλλά και η Μαρία Πολύζου που είναι πρέσβειρα του αγώνα και έκανε την παρουσίαση.

Την εκκίνηση στους αγώνες έδωσε ο Λιμενάρχης Παναγιώτης Ζαχαράκης , ενώ στα 5 χλμ. έτρεξε και ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, που δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ταξίδεψε από κάθε μέρος της Ελλάδας για να έρθει στη Σίφνο και να πάρει μέρος στον αγώνα μας. Να ευχαριστήσω τους Χριστίνα Καλτσίδη και Θάνο Θεοδωράτο που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αυτόν τον αγώνα. Επίσης, τον σπουδαίο Περικλή Ιακωβάκη που ήρθε, αλλά και τον Πρόεδρο της Ενωσης Μαραθωνίων Πάκο Μποράο που είναι μαζί μας, γεγονός που προσδίδει μεγάλη δυναμική στον αγώνα μας, ο οποίος γίνεται υπό την αιγίδα της AIMS. Το Sifnos Run κατάφερε να βάλει το τρέξιμο στη ζωή των κατοίκων του νησιού, να τους βγάλει από τα σπίτια και να τους δείξει τα αγαθά του αθλητισμού».

Ο Περικλής Ιακωβάκης είπε: «Είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας, σε ένα πολύ όμορφο νησί. Είμαι εδώ με την ομάδα της Novasports Running Team, τρέξαμε και εμείς και το χαρήκαμε και ελπίζουμε να το κάνουμε και του χρόνου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση».
Μεγάλη επιτυχία γνώρισε και ο παιδικός αγώνας με περισσότερα από 120 παιδάκια να συμμετέχουν και να ζουν την εμπειρία του αγώνα.

Στα 10 χλμ. και στους Άνδρες, πρώτευσε ο Παναγιώτης Κουτρουμπής, δεύτερος ήταν ο Χρήστος Ζυγούρης και τρίτος ο -Σιφνιός- Κώστας Μάμιδας. Στις Γυναίκες πρώτη ήταν η Βασιλική Μαγιάκου, δεύτερη η Βασιλική Κάντα και Τρίτη Μαρία Ελουίζα Σταβάρα – Μητσιά. Στα 5 χλμ.: Στους Άνδρες πρώτος ο Χρήστος Φλόκας, δεύτερος ο Παναγιώτης Γκανάτσιος και τρίτος ο Νίκος Ταζάρτες. Στις Γυναίκες πρώτευσε η Αγγελική Παπασπύρου, δεύτερη ήταν η Κατερίνα Μπέκου και τρίτη η Ανδρονίκη Παπαγεωργίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα