Η «ανάκριση» του Καραλή από την IAAF

Gazzetta team
Η «ανάκριση» του Καραλή από την IAAF

bet365

Ο Έλληνας πρωταθλητής Εμμανουήλ Καραλής μίλησε για όλα στο site της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Εμμανουήλ Καραλής σε συνέντευξη του στο επίσημο site της IAAF.

Ο 19χρόνος πρωταθλητής του επί κοντώ μιλάει για τον πατέρα του ο οποίος ήταν δεκαθλητής και τον... έσπρωξε στον στίβο.

«Ο πατέρας μου ήταν δεκαθλητής και ήθελα και εγώ να γίνω. Με ξεκίνησε από το επί κοντώ που είναι το πιο δύσκολο από τα αγωνίσματα. Ασχολήθηκα και με άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ, το ταεκβοντό, η κολύμβηση και το ποδόσφαιρο αλλά προτίμησα το επί κοντώ. Δεν φοβόμουν και το διασκέδαζα να παίρνω ένα κοντάρι και να περνάω πάνω από οτιδήποτε», σημειώνει αρχικά ο Εμμανουήλ και συνεχίζει κα μιλάει για την κατάρριψη του ρεκόρ του πατέρα του : «Οκ τώρα γνωρίζω τι κάνω».

Στην πορεία του είδε από την τηλεόραση το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ και είπε στην μητέρα του: «Πρέπει να πάω και εγώ. Μια ημέρα θ' αγωνιστώ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα». Φυσικά τα κατάφερε το 2018 στο Μπέρμιγχαμ όπου πήρε την 5η θέση.

Εν συνεχεία μίλησε για τις απαγορευτικές συνήθεις: «Όταν είσαι σε τέτοιο επίπεδο, σημαίνει ότι δεν θα ξενυχτάς, δεν θα τρως junk food και θα πρέπει να ξυπνάς κάθε ημέρα το πρωί για προπόνηση» αλλά και για τις σπουδές του: «Σπουδάζω αθλητικό μάνατζμεντ στο πανεπιστήμιο Αθηνών και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ισορροπήσω τις σπουδές μου με έξι ώρες προπόνησης την ημέρα».

Το να παίζεις σε ... διπλό ταμπλό έχει δυσκολίες: «Αποτελούν επιλογές μου και αξίζει τον κόπο γιατί νιώθω πολύ περήφανος με την ελληνική σημαία στο στήθος μου. Νιώθω ευλογημένος και ευγνώμων».

 

Τελευταία Νέα