Λάμψη Σπάνοβιτς στην Καλλιθέα

Gazzetta team
Λάμψη Σπάνοβιτς στην Καλλιθέα

bet365

H κορυφαία άλτρια του μήκους στον κόσμο, η Ιβάνα Σπάνοβις ήταν σήμερα στην Καλλιθέα και ολοκλήρωσε τον αγώνα με καλύτερο άλμα στο μήκος στα 6,98 μ. (2,5), ενώ με 6,92 μ. (2,0) ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και έδειξε από νωρίς πως είναι το μεγάλο όνομα στο αγώνισμα.

Η Σπάνοβιτς επέλεξε την Ελλάδα για να ξεκινήσει τη θερινή σεζόν, λίγους μόλις μήνες από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ. Η Σπάνοβιτς ήταν άκυρη στα δύο πρώτα της άλματα, συνέχισε στα 6,66 μ. (0,1), στα 6,71 μ. (1,6) στα 6,98 μ. (2,5) και τέλος στα 6,92 μ. (2,) και όπως είναι φυσιολογικό αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του σταδίου.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.


"Πάντα είμαι χαρούμενη όταν έρχομαι στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω την πρώτη μου φορά, πριν δέκα χρόνια, προκειμένου να πάρω μέρος σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20. Αυτή τη φορά επέλεξα να δοκιμάσω και μια αγαπημένη σας συνήθεια, τον φραπέ! Η χρονιά ξεκίνησε αρκετά καλά, ο μεγάλος στόχος του 2018 ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό ήρθε. Βέβαια δε σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσω το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Είμαι ικανοποιημένη τόσο από την σημερινή μου επίδοση όσο και από τη διοργάνωση", είπε η Σπάνοβιτς με το τέλος του αγώνα και αφού πρώτα φωτογραφήθηκε με αρκετούς φίλους του στίβου.

Δεύτερη με φετινό ρεκόρ και πολύ καλή συνολική παρουσία ήταν η Λίλη Αλεξούλη με 6,65 μ. (2,9) και 6,55 μ. (1,8) με κανονικές συνθήκες. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα Βενιζέλεια με στόχο ένα άλμα, πάνω από τα 6,65 μ., που θα της δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός. "Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη σημερινή μου εμφάνιση, όχι μόνο λόγω της επίδοσης, αλλά κυρίως εξαιτίας της συνολικής μου παρουσίας. Είμαι καλά, νιώθω καλά και πιστεύω πως σύντομα θα έρθει κάτι παραπάνω", είπε η έμπειρη άλτρια. Η τριάδα στο μήκος έκλεισε με την Ελένη Κουτσαλιάρη που σημείωσε 6,13 μ. (3,1)

Ο δυνατός άνεμος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αθλητές και τις αθλήτριες, αφού οι περισσότερες από τις προσπάθειες έγιναν με δυνατό άνεμο, ο οποίος άλλαζε συνεχώς. Ο Τούρκος Αλπέρ Κουλακσίζ ήταν νικητής στο μήκος των Ανδρών με 7,83 μ. (2,9), ενώ δεύτερος με 7,82 μ. (2,) ήταν ο Τάσος Γαλαζούλας, που έδειξε να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό, που τον ταλαιπώρησε στην αρχή της σεζόν.

Στο ύψος των ανδρών ο Φάμπιαν Ντέρλιντ (Σουηδία) έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, αφού ήταν νικητής με 2,27 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,30 μέτρα. Ο Τούρκος Αλπερέν Ατσέν ακολούθησε με 2,21 μ. και ο Αντώνης Μάστορας ήταν τρίτος με 2,14 μέτρα. Ο πρωταθλητής μας βελτίωσε το φετινό του 2,14 μ. και έδειξε να ανεβάζει ρυθμό. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού θα συνεχίσει τους αγώνες του στην Ολλανδία στις 6/6.

Στο επί κοντώ η Ελένη Πόλακ αφού ξεπέρασε τα 4,35 μ. δοκίμασε στα 4,52 μ., δίχως επιτυχία.

Στο τριπλούν η Οτάβια Τσεστονάρο ήταν νικήτρια με 13,97 μ., ωστόσο αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η κορασίδα Αλεξάντρα Νάτσεβα, που σημείωσε 13,80 μ. (0,6) και πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Χριστίνα Αλβερτσιάν, που "προσγειώθηκε" στα 13,62 (1,2) και έδειξε έτοιμη για το κάτι παραπάνω, το έρχομενο Σάββατο στα Βενιζέλεια.

Τον εαυτό του ξεπέρασε ο Παύλος Μπόφτσης, ο οποίος ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,37 μ. και έβαλε πλώρη για ακόμη καλύτερα άλματα. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου θα συνεχίσει τους αγώνες του στο Βενιζέλεια, με στόχο επιδόσεις πάνω από τα 16,50 μέτρα. "Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως είναι η στιγμή για ακόμη καλύτερα άλματα. Την περασμένη εβδομάδα σε προπονητική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη έκανα 16,55 μ., επίδοση που θα επιδιώξω να επαναλάβω σε επίσημο αγώνα", είπε ο αθλητής.

Στην Ελλάδα βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες τόσο ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Ντόμπριν Καραμαρίνοφ, όσο και ο θρύλος του μήκους Ρόμπερτ Εμιγιάν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα