Οι ιπτάμενες μαθήτριες του Παναγιώτη Χαραμή!

Οι ιπτάμενες μαθήτριες του Παναγιώτη Χαραμή!

bet365

Ο προπονητής της 13χρονης Χατζηπαναγιώτη και της 12χρονης Σκάρκου, «ασημένιας» στα 3χλμ. και «χάλκινης» στα 5χλμ., αντίστοιχα, Παναγιώτης Χαραμής, μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο αίμα στις αποστάσεις, τις προσδοκίες και τους φόβους του, αλλά και την «ασημένια» στον ημιμαραθώνιο, Ράνια Ρεμπούλη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των αποστάσεων, ο οποίος σήμερα είχε τη χαρά να δει τρεις αθλήτριες του στο βάθρο, ξεκίνησε μιλώντας για την γηραιότερη, Ράνια Ρεμπούλη: «Δυστυχώς δεν είμαστε ακόμα σε καλή κατάσταση.

Ελπίζω μέσα στον επόμενο μήνα να καταφέρει να ετοιμαστεί αγωνιστικά ώστε να πιάσει το όριο σε κάποιον από τους αγώνες στο εξωτερικό. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, ούτε τραυματισμού, ούτε ο καιρός, απλώς δεν είναι έτοιμη τώρα. Θέλουμε δουλειά ώστε να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο».

Εν συνεχεία ο Παναγιώτης Χαραμής, θέλησε να στρέψει τους προβολείς στη 13χρονη Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 3χλμ., βλέποντας όλους τους προβολείς στραμμένους στην 12χρονη Γλυκερία Σκάρπα: «Νιώθω ότι πρέπει να αποκαταστήσω μία αδικία. Και η προσπάθεια της Ηλιάννας Χατζηπαναγιώτη είναι αξιοσημείωτη. Ίσως δεν δόθηκε η ίδια δημοσιότητα, επειδή λόγω ύψους δεν κατάλαβαν ότι είναι τόσο νεαρή. Κατάφερε να τερματίσει δεύτερη πίσω από μία έμπειρη αθλήτρια όμως η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου».

Ερωτώμενος για το τί μπορούμε να περιμένουμε από τα δύο αυτά νεαρά κορίτσια τόνισε: «Δύο πράγματα μπορούμε να περιμένουμε. Το κλασικό είναι αυτό που έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές, ταλέντα να εξαφανίζονται λόγω συγκυριών ή κακού προπονητικού προγραμματισμού. Το δεύτερο σενάριο είναι ότι ελπίζουμε ότι αυτά τα παιδιά θα καλύψουν το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 20 χρόνια στις αποστάσεις.

Φαίνεται ότι το δρομικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχει αρχίσει να δίνει ώθηση στη νέα γενιά, η οποία θα φέρει την άνοιξη στις αποστάσεις. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουμε στα ευχολόγια, αλλά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Δυστυχώς, το θέμα των κινήτρων από πλευράς Πολιτείας παραμένει ανοικτή πληγή. Σε αυτές τις ηλικίες η οικογένεια είναι αυτή που στηρίζει, όμως δεν αρκεί. Η Πολιτεία οφείλει να βρει έναν τρόπο να στηρίξει τα 5-10 ταλέντα που υπάρχουν, αναφέρομαι στο δικό μας άθλημα, δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα. Δεν μιλάμε για προνόμια που θα έχουν εφ' όρους ζωής, αλλά όσο αγωνίζονται.

Συζητούνται διάφορα και θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται λόγος για κατάργηση των προνομίων που αφορούν στην εκπαίδευση. Όταν κάποια παιδιά διαβάζουν κάποια άλλα προσπαθούν σκληρά στα γυμναστήρια και ο αγώνας τους δεν είναι λιγότερο κοπιώδης, επομένως θεωρώ υποχρέωση μας να τα στηρίξουμε.


Και εν πάση περιπτώσει εάν δεν μπορεί η Πολιτεία να στηρίξει την όλη δομή θα πρέπει να βρεθούν χορηγοί που θα καλύψουν αυτό το κενό. Δεν ζητάμε αργομισθίες για τους αθλητές αλλά στήριξη και αυτό απαιτεί καλό συντονισμό και συνεννόηση, δύο πράγματα που δυστυχώς στην Ελλάδα μας δυσκολεύουν».

Για το αν περίμενε αυτές τις επιδόσεις απο τις νεαρές αθλήτριες του ο πρώην μαραθωνοδρόμος είπε: «Επειδή δουλεύουμε με έναν διαφορετικό τρόπο από την πεπατημένη λογική, την ελληνική, θα βλέπουμε συνέχεια αξιόλογες εμφανίσεις από αυτά τα παιδιά.

Στην πραγματικότητα δεν είναι εντυπωσιακά αυτά που πέτυχαν, αρκεί να μην δουλεύεις με μία μέθοδο που αποδεδειγμένα δεν έχει φέρει αποτελέσματα στη χώρα μας.
Νομίζω ότι και οι δύο αν συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι θα μας εκπλήσσουν ευχάριστα στο μέλλον».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα