Εγραψε ιστορία η Ακτή Ελεφαντοστού! (pics)

Εγραψε ιστορία η Ακτή Ελεφαντοστού! (pics)

bet365

Η Αουρέ από την Ακτή Ελεφαντοστού έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με το χρυσό στα 60 μέτρα. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Δήμος Μπουλούκος

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ καθώς η κούρσα των 60 μέτρων γυναικών αποζημίωσε όσους πήγαν στο Μπέρμιγχαμ Αρένα.

Η Μιριέλ Αουρέ ήταν συγκλονιστική, έφυγε σαν σφαίρα από τα πρώτα μέτρα και έκοψε πρώτη το νήμα με χρόνο 6.97. Είναι η έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην απόσταση και συνδυάστηκε με το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ακτή Ελεφαντοστού σε μεγάλη διοργάνωση στίβου.

Πίσω της, η συμπατριώτισσα της Τα Λου με 7.05, η οποία κέρδισε στο φώτο φίνις την Ελβετίδα Καμπούντζι. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου κλειστού, μετά το 1987 στην Ινδιανάπολη που δεν υπήρχε αθλήτρια των ΗΠΑ στον τελικό.

Μεγάλη μάχη έγινε στο μήκος, όπου ο Νοτιοαφρικανός Μανιόνγκα, αφού άφησε εκτός οκτάδας τον Τεντόγλου, διεκδίκησε το χρυσό αλλά τελικά έμεινε δεύτερος με 8.44. Πρώτος ήταν ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία (Κούβα), με 8.46 και το χάλκινο πήρε ο Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) με 8.42. Ο αγώνας κρίθηκε στο 5ο άλμα, όταν ο Κουβανός έφτασε τα 8.46 και πέρασε τον Μανιόνγκα που είχε την καλύτερη του επίδοση από το προηγούμενο άλμα.

Στο πένταθλο γυναικών, η Βρετανίδα Καταρίνα Τζόνσον Τόμπσον κατάφερε να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, συγκεντρώνοντας 4.750 βαθμούς, 250 κάτω από το ατομικό της ρεκόρ. Ήταν όμως 50 πάνω από την Αυστριακή Ιβόνα Ντούτιτς που ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση και τη Γιοργκέλις Ροντρίγκεζ από την Κούβα που μάζεψε 4.637.

Υψηλού επιπέδου ήταν ο τελικός της σφαιροβολίας με τη Ανίτα Μάρτον να επικρατεί με 19,62 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Εθνικό ρεκόρ έκανε η Ντανιέλ Τόμας - Ντοντ (19,22 μ.) και φετινό ρεκότ η Λιγιάο Γκόνγκ (19,08 μ.).

 

Τελευταία Νέα