Ωρα για πραγματικό αθλητισμό!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Ωρα για πραγματικό αθλητισμό!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος ταξιδεύοντας για το Μπέρμιγχαμ, κάνει μία πρώτη εκτίμηση για την παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και χαίρεται που αφήνει για λίγο πίσω, τη ζοφερή ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Ελλάδας.

Επρεπε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια για να παρακολουθήσω από κοντά ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Την προηγούμενη ήταν το 1999 στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας, όταν είδα και κατέγραψα την εκτόξευση της Κατερίνας Θάνου στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα με το χρυσό μετάλλιο στα 60 μέτρα! Κι αν τότε με δυσκολία περιμέναμε να δούμε Ελληνα ή Ελληνίδα αθλήτρια στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, τώρα οι οιωνοί είναι σαφώς καλύτεροι λόγω της Κατερίνας Στεφανίδη.

Η εκπληκτική πρωταθλήτρια μας συνεχίζει το εκπληκτικό σερί της στις νίκες και στα μετάλλια και θέλει να αποδείξει και στο Μπέρμπιγχαμ ότι είναι η καλύτερη. Σε 19 αγώνες αήττητη θέλει να βάλει στη συλλογή της, το μοναδικό καλό μετάλλιο που της λείπει, το χρυσό σε Παγκόσμιο Κλειστού, καθώς πριν από δύο χρόνια στο Πόρτλαντ ήταν τρίτη. Δεν θα έχει, όμως, εύκολο έργο, καθώς οι Αμερικανίδες Ναγκότ και Μόρις με φετινά 4.91 και 4.90 «καραδοκούν» για να πάρουν την πρώτη θέση από την Κατερίνα, που έφτασε ήδη στο Μπέρμιγχαμ με 4.83.

Εκτός της τρομερής Στεφανίδη, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει και σε άλλες θέσεις στο βάθρο, αλλά και σε καλά πλασαρίσματα καθώς και οι εννέα που μπήκαν στο αεροπλάνο για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλο.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι ο Κώστας Φιλιππίδης που ισοφάρισε την καλύτερη του επίδοση με 5.85 και με την πέμπτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο είναι έτοιμος να προσθέσει ένα ακόμα μετάλλιο στη συλλογή του. Αλλωστε είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» σε Παγκόσμια κλειστού με τέσσερις συμμετοχές και με το χρυσό στο Σόποτ το 2014.

Τον... αέρα των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων έχει πάρει και η Βούλα Παπαχρήστου που θα δοκιμάσει στο τριπλούν, να πετύχει ότι και πριν από δύο χρόνια στο Πόρτλαντ, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, δείχνει να είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από τότε και με 14.25 είναι 5η στον κόσμο και φυσικά μέσα στα μετάλλια.

Τις γυναίκες συμπληρώνουν η Ραφαέλα Σπανουδάκη και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 και η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400 μέτρα. Στους άνδρες, ο Εμμανουήλ Καραλής παίρνει το βάπτισμα του πυρός σε Παγκόσμιο κλειστού και είναι ικανός για το καλύτερο με το πρόσφατο 5.78 που έχει φέτος στο επι κοντώ και είναι η 11η επίδοση στον κόσμο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος αν πλησιάσει το φετινό τουυ 7,95 μπορεί να μπει στον τελικό όπως και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60 εμπόδια που μετά από δύο συμμετοχές σε ημιτελικούς ψάχνει τον πρώτο τελικό σε Παγκόσμιο κλειστού!

Πέρα από τους Ελληνες αθλητές, στο Μπέρμμιγχαμ θα συγκεντρωθούν και οι περισσότεροι από τους καλύτερους του κόσμου προσφέροντας σπουδαίο θέαμα στην Αρένα της πόλης που θεωρείται η πιο στιβική της Μεγάλης Βρετανίας.

Το gazzetta.gr με την πολύτιμη υποστήριξη του Βίκου θα σας μεταφέρει όλα όσα γίνουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που αρχίζει την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, με πλούσιο ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο και παραλειπόμενα.

Είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να θυμηθείτε λίγο πως είναι ο πραγματικός αθλητισμός παραμερίζοντας την ελληνική ζοφερή ποδοσφαιρική πραγματικότητα που μόνο μιζέρια και κατάθλιψη προσφέρει. Η Τούμπα, το Καραϊσκάκη, το ΟΑΚΑ και η Λεωφόρος μπορούν να περιμένουν για λίγες ημέρες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος