Άλμα στα 5.65μ. για τον Καραλή!

Gazzetta team
Άλμα στα 5.65μ. για τον Καραλή!

bet365

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν σήμερα νικητής στο επί κοντώ στο μίτινγκ κλειστού στην πόλη Γιάμπλονετς, στην Τσεχία.

Ο κορυφαίος Έλληνας έφηβος άλτης του επί κοντώ και ένας εκ των κορυφαίων παγκοσμίως, ξεπέρασε τα 5,65 μ. και βελτίωσε το 5,50 μ., της περασμένης εβδομάδας στον Άγιο Κοσμά. Παράλληλα έδειξε πως από αγώνα σε αγώνα όχι μόνο μπορεί να βελτιωθεί, αλλά να κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο 18χρονος άλτης, μετά το έγκυρο άλμα στα 5,65 μ. επέλεξε να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο κοντάρι και να δοκιμάσει στα 5,78 μ., όσο και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Ο πήχης μπορεί να μην στάθηκε στους στυλοβάτες, ωστόσο οι προσπάθειες του έδειξαν πως στο εγγύς μέλλον θα μπορέσει να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 5,70 μ. (ατομικό ρεκόρ). Ο αθλητής ξεπέρασε με την δεύτερη τα 5,20 μ. και 5,40 μ. και με την τρίτη τα 5,65 μέτρα.

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τη σημερινή μου εμφάνιση. Μία εβδομάδα από το 5,50 μ. της πρεμιέρας και κατάφερα να ανέβω ακόμη υψηλότερα, κάτι που δείχνει πως η προπόνηση μας εξελίσσεται σωστά. Τώρα θα συνεχίσω στο μίτινγκ της Οστράβας με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο το φετινό μου ρεκόρ», είπε ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

Ο Καραλής και ο προπονητής του, θα παραμείνουν έως τη Δευτέρα στο Γιάμπλονετς κι έπειτα θα αναχωρήσουν για την Οστράβα, εκεί όπου την Πέμπτη (25/1) θα γίνει ένα από τα καλύτερα μίτινγκ κλειστού στίβου της Ευρώπης. Ο Καραλής σημείωσε σήμερα την δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, αφού το ρεκόρ του είναι 5,70 μ. και η αμέσως επόμενη καλύτερη επίδοση του, ήταν το 5,63 μ., που έχει στον ανοιχτό στίβο.

Δεύτερος πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή, ήταν ο Τσέχος Μίχαλ Μπάλνερ, που πέρασε στα 5,15 μέτρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα