«Πάντα υπάρχει χρόνος για τρέξιμο»

Gazzetta team
«Πάντα υπάρχει χρόνος για τρέξιμο»

bet365

Χιλιάδες άρθρα έχουν γραφτεί για τα οφέλη που έχει στην υγεία ενός ανθρώπου το τρέξιμο. Για τον Δημήτρη Μελά η ζωή του άλλαξε ριζικά με το τρέξιμο.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ζύγιζε 130 κιλά και δεν είχε καμία επαφή με τον αθλητισμό. Για να πάρεις απόφαση να χάσεις βάρος χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Ο 45χρονος σήμερα ιδιωτικός υπάλληλος άρχισε με το περπάτημα και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το τρέξιμο.

Σιγά σιγά όμως όχι μόνο έχανε βάρος, του άνοιγε η όρεξη, αλλά για να καλύπτει αποστάσεις.

«Τον Νοέμβριο του 2014 δοκίμασα για πρώτη φορά και έτρεξα 5 χλμ., στον αγώνα που γίνεται παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Μου άρεσε η διοργάνωση και το συναίσθημα να τερματίζεις. Ήθελα κάτι παραπάνω. Το 2015 μπήκα και έτρεξα 10 χλμ. και τον Μάιο του ίδιου έτους μετείχα στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Όλα τα έκανα γιατί στο μυαλό μου ήταν να δοκιμάσω στον Μαραθώνιο. Όμως αυτό που με έσπρωξε ακόμα περισσότερο ήταν η όλη προετοιμασία για τον αγώνα, η παρέα που είχα βρει και γυμναζόμασταν», μας λέει ο πατέρας δίδυμων αγοριών.

Μπορεί να έτρεχε σε κούρσες, αλλά παράλληλα έχανε βάρος και έφθασε να ζυγίζει 88 κιλά. «Την ημέρα του Μαραθωνίου έφυγα από το σπίτι σίγουρος πως θα τερματίσω. Είπα πως θα πάω συντηρητικά και μετά από 5 ώρες και 10 λεπτά έφθασα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Η αίσθηση όταν μπαίνεις στο στάδιο δεν περιγράφεται. Νομίζω ότι αυτή η στιγμή είναι μοναδική και επιπλέον αυτό που λέω είναι πως μετράει και η προσπάθεια να φθάσεις και στην εκκίνηση».

Για τον Δημήτρη Μελά ήταν μόνο η αρχή, αφού ενέταξε στο πρόγραμμά του τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και μπορεί να τρέχει σε διάφορους αγώνες μέσα στη χρονιά, αλλά είναι περισσότερο προετοιμασία για τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Προσπαθώ να τρέξω δύο μαραθωνίους τον χρόνο. Το 2016 έτρεξα στη Θεσσαλονίκη σε 4:43 και την κλασική διαδρομή σε 4:50. Φέτος δοκίμασα και στο εξωτερικό και έτρεξα στον μαραθώνιο στο Ρότερνταμ σε 4:43 και τώρα ετοιμάζομαι για τις 12 Νοεμβρίου.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι η αγαπημένη μου διαδρομή», καταλήγει ο ορκωτός λογιστής στο επάγγελμα, που στο πλαίσιο προετοιμασίας του έτρεξε τελευταία κούρσα στον ημιμαραθώνιο της Κρήτης την 1η Οκτωβρίου.

«Έκανα εγώ τα 21,1 χλμ. και η σύζυγός μου με τα παιδιά τα 5 χλμ.».

Το τρέξιμο είναι πια οικογενειακή υπόθεση για τον Δημήτρη Μελά, αφού τόσο η γυναίκα του, όσο και τα 13χρονα σήμερα παιδιά του τον στηρίζουν στην απόφασή του να τρέχει.

Όσον αφορά για τον χρόνο που διαθέτει για να τρέχει λέει: «Όλα είναι θέμα προτεραιότητας. Χρόνο βρίσκεις. Ακόμα και στις διακοπές θα βρω χρόνο να τρέξω».

 

Τελευταία Νέα