Από την Ελλάδα στην Ωκεανία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX

Gazzetta team
Από την Ελλάδα στην Ωκεανία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX

bet365

Μόνο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX 2020 στην Ελλάδα αφού το Παγκόσμιο ... έφυγε για την Ωκεανία.

Στην Ωκεανία και όχι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα θα διεξαχθεί το 2020 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RSX.

Ενώ προ ημερών ανακοινώθηκε η ανάθεση της διοργάνωσης στην χώρα μας αποφασίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία να μην... φύγει από την Ωκεανία η διοργάνωση.

Έτσι από τις 10 έως τις18 Μαίου 2020 θα διεξαχθεί στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο “Athens International Sailing Center” το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX youth.

Η ιστορία με το Παγκόσμιο και την ανάληψη του από την Ελλάδα ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες όταν η Νέα Ζηλανδία είχε δηλώσει αδυναμία να διοργανώσει το πρωτάθλημα.

Τότε, η διεθνής κλάση στράφηκε προς την ΕΙΟ. Ο γραμματέας της διεθνούς κλάσης Άντρους Πόξι ζήτησε από την ΕΙΟ –για να δοθεί λύση στο πρόβλημα- να αναλάβει να οργανώσει ταυτόχρονα με το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες. Η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία έδωσε καταφατική απάντηση, αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να διοργανώσει ένα μεγαλειώδες ευρωπαϊκό πρωτάθλημα –πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- το ευρωπαϊκό ΦΙΝΝ.

Ακολούθησε αντίδραση από τις ομοσπονδίες της Ωκεανίας, οι οποίες ζήτησαν με επιμονή το πρωτάθλημα να μην φύγει από την ήπειρό τους, με δεδομένο ότι αποτελεί πρόκριση για τους αθλητές αυτής της ηπείρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Έτσι η εκτελεστική επιτροπή της διεθνούς κλάσης αποφάσισε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί στην Αυστραλία.

 

Τελευταία Νέα