Σύμπλευση... γενεών στο Sailing Marathon (pics)

Gazzetta team
Σύμπλευση... γενεών στο Sailing Marathon (pics)

bet365

Έλαμψαν οι παλιοί και ξεχώρισαν οι νέοι στο Μικρολίμανο.

Ένας ξεχωριστός αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή στο Μικρολίμανο. O 2ος αγώνας "Sailing Marathon" κατάφερε να ενώσει το μέλλον με το παρελθόν και τις μεγάλες μορφές της ελληνικής ιστιοπλοϊας με το νέο αίμα.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Στον αγώνα, που διοργάνωσε ο ΝΟΕ, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, συμμετείχε μεταξύ άλλων η Ολυμπιονίκης Αιμιλία Τσουλφά, οι Ολυμπιονίκες Τάσος Μπουντούρης, Δημήτρης Δεληγιαννίδης και Παύλος Καγιαλής και τον παρακολούθησαν ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της«κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης και η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του 2008 Βιργινία Κραβαριώτη. Την εκκίνηση έδωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δήλωσε: «Ο Πειραιάς έχει παράδοση στο άθλημα και οφείλουμε ως πόλη να εστιάσουμε στην ιστιοπλοΐα, αλλά και σε άλλα αθλήματα της θάλασσας, όπως είναι το κολύμπι, η κωπηλασία. Ο Μαραθώνιος Ιστιοπλοΐας είναι εντυπωσιακός και επιδίωξη μας είναι να συνεχιστεί και να ενδυναμώνει αυτός ο θεσμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ν.Ο.Ε. για τη διοργάνωση αλλά και όλους τους ομίλους που συμμετείχαν. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα να πραγματοποιούνται μεγάλες διοργανώσεις που προάγουν τον ναυταθλητισμό».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 (470) Αιμιλία Τσουλφά σημείωσε: «Η διοργάνωση προβάλει το άθλημά μας. Ήταν ωραίο που βρεθήκαμε και πάλι όλοι μαζί και είδαμε και τη νέα γενιά», και ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του 2016 (470) Παύλος Καγιαλής, πρόσθεσε: «Ήταν μία ιστιοπλοϊκή γιορτή. Οι καιρικές συνθήκες πολύ καλές και η θάλασσα γέμισε πανιά. Για τα νέα παιδιά ήταν πολύ όμορφο να μπορούν να βλέπουν σε αγωνιστικές συνθήκες ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο, όπως ο Τάσος Μπουντούρης».

Η διαδρομή που διήνυσε ο στόλος των 22 διαφορετικών ιστιοπλοϊκών κατηγοριών ήταν 12 ν.μ. Στον στίβο τόσο μέσα στα σκάφη όσο και στα συνοδευτικά βρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι του αθλήματος. «Αγώνες διεξάγονται πολλοί όμως το «Sailing Marathon» είναι μία γιορτή. Μας άρεσε που αγωνιστήκαμε σε αυτό, που είδαμε παλαιούς φίλους και που βρεθήκαμε ανάμεσα στα παιδιά που θα συνεχίσουν την ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης του 1984 Δημήτρης Δεληγιάννης.

Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» ως μικτό πλήρωμα «έτρεξαν» η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του 2008 Σοφία Παπαδοπούλου και ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος.

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησαν οι Αριάδνη Σπανάκη (ΙΟΠ) – Δημήτριος Τάσσιος (ΝΟΤΚ) (420), τη δεύτερη οι Οδυσσέας Σπανάκης – Ελένη Γιαννούλη (ΙΟΠ) (420) και την τρίτη οι Μελίνα Παππά – Βησσαρίων Παππάς (ΙΟΠ). Νικητής στο Line Honours ήταν το «Αετός» (Tofinou) με κυβερνήτη τον Νίκο Σινούρη (ΝΟΕ) και πλήρωμα τους Δημήτρη Δεληγιάννη, Σίμο Καμπουρίδη, Γιώργο Τσιγκούλη και Αλέκο Σαχτούρη. Οι νικητές στις κατηγορίες: 2,4: Σταμάτης Καλιγέρης (Sailability Hellas), Optimist: Θεόφιλος Στυλίδης (ΝΟΕ), Laser 4,7: Γιώργος Παπαδάκος (ΝΟΕΦ), Laser Radial: Αιμίλιος Μόνος (ΣΕΑΝΑΤΚ), Laser Standard: Λεωνίδας Αλυγιζάκης (ΙΟΠ), Finn: Γιάννης Μιτάκης (ΝΟΕ), 420: Αριάδνη Σπανάκη – Δημήτρης Τάσσιος, 470: Βασίλης Γουριώτης – Μυρτώ Παπαδοπούλου (ΙΟΠ), Lightning: Άγγελος Βασιλάς (ΙΟΠ) – Γιώργος Βασιλάς (ΝΟΕ) – Βαγγέλης Καφετζιδάκης (ΙΟΠ), Yngling: Γιάννης Τσουμπανάς (ΟΣΦΠ) – Χρύσανθος Παπαμιχαήλ – Νίκος Μάζος (ΝΟΕ), Dragon: Αλέξανδρος Αθανασίου (ΝΟΠΦ) – Νάσος Ασημακόπουλος – Γιάννης Κρητικός, Platu 25: Κυβερνήτης Γιώργος Μάνθος (ΝΟΠΦ) με πλήρωμα Δημήτρης Οικονόμου (ΝΟΠΦ), Νέλλυ Ξενέλη, Φοίβος Λαλαγιάννης και Ντίνος Καραβαγγέλης, 5,5 Ιnt: Παναγιώτης Καμπουρίδης (ΝΟΕ), Στέλιος Νούτσος (ΝΟΤΚ), Διονύσης Κλαυδιανός, Bolero: Τάνια Σοφικίτου (ΝΟΕ) – Τάσος Μηλιώνης (ΝΟΕ) – Σταύρος Αργυρός (ΙΟΠ) – Γιώργος Καραδήμας (ΙΟΠ).

 

Τελευταία Νέα