Ολυμπιακός - Γιουγκ 6-5: Μόνος πρώτος στην Ευρώπη! (pics)

Αντώνης Πατσούρας
Ολυμπιακός - Γιουγκ 6-5: Μόνος πρώτος στην Ευρώπη! (pics)

bet365

Με όπλο την σπουδαία άμυνα του ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Γιουγκ στον Πειραιά και τερμάτισε πρώτος στον Α' όμιλο.

Με άμυνα για σεμινάριο ο Ολυμπιακός κέρδισε με 6-5 τη Γιουγκ στον Πειραιά σ' αγώνα της 7ης ημέρας του Α' ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου ολοκλήρωσε τον Α' γύρο αήττητη στην κορυφή με 19β και απολογισμό 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η Γιουγκ έμεινε στη 2η θέση με 15β και ο Ολυμπιακός είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης στο φινάλε της σεζόν.

Το παιχνίδι ήταν αντάξιο δυο μεγάλων ομάδων και το κολυμβητήριο είχε περισσότερους από 800 Έλληνες και Σέρβους οπαδούς που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν και να ζητούν από τους παίκτες του Ολυμπιακού να κερδίσουν και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξουν ξανά στην Ευρώπη στις 5/2 στο Ντουμπρόβνικ με τη Γιουγκ αλλά τους φτάνει να νικήσουν την Σόλνοκ και την Μπαρτσελονέτα στον Πειραιά για να είναι στην κορυφή του ομίλου με την ολοκλήρωση του.

Στον αγώνα με τη Γιουγκ ο Ολυμπιακός είχε 1/9 στον παραπάνω και η Γιουγκ 2/10 και την διαφορά έκαναν τα γκολ στον φουνταριστό (2-1) και στα ίσα εκεί όπου ο Μυλωνάκης με γκολάρα θα "γράψει" το 5-4 και στο 4ο ο Μπουλούμπασιτς το 6-4.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία άμυνα, είχε πολλά κλεψίματα και δεν άφησε περιθώρια στη Γιουγκ. Ξεκίνησε μάλιστα τον αγώνα μ' ένα σερί 3-0 και κράτησε για 13' τους Κροάτες χωρίς γκολ!

Πολύ σπουδαία εμφάνιση από τον Μανώλη Μυλωνάκη, που είναι σαν το παλιό καλό κρασί που ωριμάζει με τα χρόνια, αλλά και από τον αρχηγό Κώστα Μουρίκη που ... παρέσυρε την ομάδα στο 3-0!

Από την άλλη πλευρά υπήρχε εκνευρισμός στη Γιουγκ. Από ένα γκολ πέτυχαν ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, ο Πάουλο Ομπράντοβιτς και ο διεθνής Έλληνας Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Στο φινάλε αποβλήθηκε με κόκκινη (2η κίτρινη) ο τεχνικός της Γιουγκ, Ζβέκο Κόμπεσακ.

Τον αγώνα παρακολούθησε και η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ιαπωνίας.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-2, 2-2, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Moυρίκης (φουνταριστό, 4:44), 2-0 Γιόκοβιτς (π/π, 3:09)

2ο οκτάλεπτο: 3-0 Μουρίκης (φουνταριστό, 5:34), 3-1 Μερκούλοβιτς (κόντρα, 4:18), 3-2 Παπαναστασίου (π/π.,2:28)

3ο οκτάλεπτο: 4-2 Γενηδουνιάς (κόντρα, 6:10), 4-3 Μπένιτς (περιφέρεια, 5:53), 4-4 Ομπράντοβιτς (φουνταριστό, 2:58), 5-4 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 1:24)

4ο οκτάλεπτο: 6-4 Μπουλιούμπασιτς (περιφέρεια, 3:00), 6-5 Φάτοβιτς (π/π., 2:13)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτ ς 1, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς, Ζιβογίνοβιτς

ΓΙΟΥΓΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεσισακ): Πόπαντιτς, Μάντσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Κρζιτς, Γκαρσία, Λοζίνα, Μερκούλοβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Ζουβέλα, Μπένιτς 1, Ομπράντοβιτς 1, Τζάρακ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα