Ο χαμένος τελικός και η ιστορική πρόκριση

Αντώνης Πατσούρας
Ο χαμένος τελικός και η ιστορική πρόκριση

bet365

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης μιλάει στο gazzetta.gr για τα δυο συγκλονιστικά παιχνίδια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού. Τον τελικό του 1998, τον "τελικό" του 2001 και το σήμερα.

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Super Cup Ευρώπης πλησιάζει και το gazzetta.gr θυμάται δυο σπουδαίους αγώνες του Ολυμπιακού με την Φερεντσβάρος. Το βράδυ της Παρασκευής (21:00) ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει στη Βουδαπέστη κόντρα στην Φερεντσβάρος έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο όπως είχε κάνει και στο παρελθόν.

Τη σεζόν 1997-98 ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης της εποχής και έχει ως στόχο την κορυφή. Μια σπουδαία ομάδα με παλιούς και νέους η οποία έπαιξε σε 4 τελικούς Ευρώπης και έφτασε στην κορυφή της το 2002. Ο Ολυμπιακός με τον Λουκάτο στον πάγκο του φτάνει στους διπλούς τελικούς του Κυπελλούχων.

Ο πρώτος θα διεξαχθεί στις 2 Μαϊου 1998 στο ΟΑΚΑ και περισσότεροι από 8000 φίλοι του Ολυμπιακού, σπρώχνουν την ομάδα του Πειραιά στη νίκη με σκορ 7-6. Οι παίκτες έχουν αρχίσει να κάνουν όνειρα για ευρωπαϊκή κούπα αλλά δεν ήταν γραφτό να την κατακτήσουν στη Βουδαπέστη. Στην ομάδα εκείνη έπαιζαν μεταξύ άλλων ο Μάκης Βολτυράκης, ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου, ο Αντώνης Βλοντάκης, ο Θέμης Χατζής, ο Γιάννης Θωμάκος, ο σημερινός προπονητής της ομάδας Θόδωρος Βλάχος, ο προπονητής των Γυναικών Χάρης Παυλίδης, ο Δημήτρης Κραβαρίτης, ο Σάκης Πλατανίτης....

Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί δυο εβδομάδες αργότερα στην πισίνα "Κομιάντι" της Βουδαπέστης και μεταδόθηκε απευθείας στις 16:30 από την ΕΡΤ. Ο Ολυμπιακός είχε περάσει... εύκολα από τα Χανιά και είχε ταξιδέψει πάνοπλος στη Βουδαπέστη. Εκεί όμως χάνει με 8-6 και δεν κατακτά την κούπα! Μια χρονιά αργότερα φτάνει πάλι στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης και χάνει από τη Μλάντοστ ενώ ακολουθεί ο χαμένος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ του 2001 και ο κερδισμένος του 2002.

Για να φτάσει ο Ολυμπιακός στον πρώτο του τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, το 2001, στο Ντουμπρόβνικ, απέκλεισε την Φερεντσβάρος! Είναι ο τελευταίος αγώνας της φάσης των ομίλων και ο Ολυμπιακός κερδίζει με 9-7 τη Φερεντσβάρος στην έδρα της και μαζί με την Μπέτσεϊ παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης στο Φάιναλ-4 της Κροατίας. Πρώτος σκόρερ σ' εκείνο το ματς ήταν ο Θόδωρος Χατζηθεοδώρου με 4 γκολ αλλά μέσα στο Ντουμπρόβνικ αν και ήταν... συγκλονιστικός δεν μπόρεσε, ελέω και διαιτησίας, να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη "Γη της επαγγελίας".

Ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε και στα δυο παιχνίδια με την Φερεντσβάρος, ο Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο gazzetta.gr για εκείνα τα ωραία χρόνια αλλά και για τον τελικό του 2018.

«Εκείνη η ομάδα ήταν γραφτό της να πάρει ευρωπαϊκή κούπα. Είχαμε διάρκεια. Χάσαμε τρεις τελικούς και πήραμε το μεγάλο τρόπαιο», δηλώνει αρχικά ο προπονητής του Υδραϊκού και συνεχίζει: «Μας είχε στοιχίσει εκείνη η απώλεια του 1998. Μέσα στο ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα ήταν συγκλονιστική. Θυμάμαι τα πάντα. Τέτοιο κόσμο δεν έχω ξαναδεί. Ήμασταν καλύτερη ομάδα αλλά δεν τα καταφέραμε στη Βουδαπέστη. Μετά παίξαμε με τη Μλάντοστ, που ήταν πολύ καλή ομάδα, και φτάσαμε στο Ντουμπρόβνικ. Είχαμε αποκλείσει την Φερεντσβάρος για να πάμε στο Final-4. Τότε εμείς είχαμε έναν ξένο. Ήταν μια καταπληκτική φουρνιά Ελλήνων. Εκείνη η ομάδα είχε διάρκεια και έκανε πρωταθλητισμό στην Ευρώπη».

Όσο αφορά το σήμερα σημειώνει: «Μετά από χρόνια ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμη σπουδαία φουρνιά και τρεις εξαιρετικούς ξένους και έφτασε πάλι στην κορυφή. Έχει διάρκεια η ομάδα και αυτό είναι σπουδαίο. Εάν δεν ξέρεις δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχει κάνει και η σημερινή ομάδα. Κάθε χρόνο είναι στα τελικά, είχε έναν χαμένο τελικό και κέρδισε και την κούπα. Για το παιχνίδι με την Φερεντσβάρος εάν ο Ολυμπιακός παίξει αυτό που μπορεί δεν έχει να φοβάται. Θα είναι εχθρική η ατμόσφαιρα αλλά θέλει υπομονή και μυαλό».

 

Τελευταία Νέα