Eλλάδα - Κροατία 6-4

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Eλλάδα - Κροατία 6-4

bet365

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η εθνική ομάδα των ανδρών στον Β' Όμιλο της Προκριματικής φάσης του νεοσύστατου Europa Cup, στο Σπλιτ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκαμψε με 6-4 την οικοδέσποινα και παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην Τελική φάση της διοργάνωσης (Final-8).

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επέδειξαν συγκέντρωση και σοβαρότητα, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στον παίκτη λιγότερο (2/9 και 0/1 πέναλτι οι Κροάτες).

Εξίσου καλά ήταν όμως και τα ποσοστά επιθετικά, αφού στον παίκτη παραπάνω (4/6) η Εθνική μας κατάφερε να φτάσει σε μία σημαντική νίκη.

Ηγετική φυσιογνωμία του αγώνα ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ενώ αξιόλογη ήταν και η παρουσία του νέου, Αλέξανδρου Παπαναστασίου με αμφότερους να πετυχαίνουν από 2 γκολ. Επίσης εξαιρετικός ήταν και ο τερματοφύλακας Κώστας Φλέγκας, ο οποίος έκανε καθοριστικές αποκρούσεις.

Η Εθνική προηγήθηκε με 2-0, οι Κροάτες ισοφάρισαν, αλλά στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τα στοιχεία που σας περιγράψαμε παραπάνω, εξουδετέρωσε τα ατού των Κροατών, είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε και με 6-3, για να μειώσουν οι Κροάτες, στα μέσα του δ' οκταλέπτου, στο τελικό 6-4.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 6-4

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-1, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Δερβίσης 1, Φουντούλης, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 2, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Βουκίσεβιτς 2, Μπούσλιε, Ζόβιτς, Βρλιτς 1, Σέτκα, Γκαρσία, Μάρσελιτς.

Στον άλλον αγώνα του Ομίλου: Μάλτα - Σερβία 3-17. Ρεπό είχε η Ολλανδία.

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει αύριο Παρασκευή, στις 18.30, στον δεύτερο αγώνα της στον Όμιλο, τη Σερβία.

 

Τελευταία Νέα