Γιουγκ - Ολυμπιακός 10-8

Δημήτρης Τομαράς
Γιουγκ - Ολυμπιακός 10-8

bet365

Μετά από 8 αγωνιστικές και εξαιρετική πορεία στο Champions League, με 6 νίκες και 1 ισοπαλία, η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού γνώρισε την πρώτη της ήττα αλλά παραμένει πρώτη.
Ο Ολυμπιακός έχασε από την φιναλίστ της διοργάνωσης, Γιούγκ, μέσα στην Κροατία, με 10-8. Παρά το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης μόνη πρώτη και σε απόσταση τριών βαθμών από τη δεύτερη Μπρέσια. Οι Πειραιώτες, που πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι, στο 8-4 αντέδρασαν, επέστρεψαν στο παιχνίδι και 1,5 λεπτό πριν την λήξη του αγώνα ήταν σε απόσταση ενός γκολ και θα μπορούσαν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το Ντουμπρόβνικ, ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.
Με τα δοκάρια να είναι οι «πρωταγωνιστές» στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Μπούσλιε. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στα γρήγορα γκολ της Γιουγκ με τον Ομπράντοβιτς να φεύγει στην κόντρα για το 2-2. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 4-2 ενώ με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω για το 4-3. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην άμυνα και το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 6-3.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε για τον Ολυμπιακό με ένα άπιαστο σουτ από την περιφέρεια από τον Γιάννη Φουντούλη, μειώνοντας σε 6-4. Ο Έλληνας περιφερειακός και ο Στέλιος Αργυρόπουλος σκόραραν δυο τέρματα στο τελευταίο λεπτό για να κλείσει το τρίτο οκτάλεπτο με 8-6. Στο 5:30 της τελευταίας περιόδου, διευρύνοντας το σερί τους σε 3-0, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε απόσταση αναπνοής με τον Μυλωνάκη (8-7). Ο Γιόζιπ Πάβιτς εντυπωσιακός για ακόμα ένα παιχνίδι κράτησε ανέπαφη την εστία του για οκτώ αγωνιστικά λεπτά. Οι Κροάτες διαμόρφωσαν το 9-7 για να αντιδράσει αμέσως ο Ολυμπιακός και να μειώσει εκ νέου στο γκολ με τον Μπούσλιε. Η ολική ανατροπή δεν ήρθε και ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 10-8 σε μια από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη απέναντι στην ισχυρή Γιούγκ.
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-1, 2-3, 2-2
Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μπούσλιε (04:48), 1-1 Γκαρσία (4:29), 2-1 Παβλίσεβιτς (03:24), 2-2 Ομπράντοβιτς (01:18), 3-2 Φάτοβιτς (01:02), 4-2 Γκαρσία (00:07).
2ο οκτάλεπτο: 4-3 Δερβίσης (07:14), 5-3 Τζόκοβιτς (05:30), 6-3 Τζόκοβιτς (04:27).
3ο οκτάλεπτο: 6-4 Φουντούλης (06:59), 7-4 Φάτοβιτς (04:51), 8-4 Τζόκοβιτς (03:50), 8-5 Φουντούλης (01:12), 8-6 Αργυρόπουλος (00:09)
4ο οκτάλεπτο: 8-7 Μυλωνάκης (05:30), 9-7 Ράσοβιτς (03:16), 9-8 Μπούσλις (02:36), 10-8 Λοζίνα (01:40).
Γιούγκ (Κόμπεσκακ): Μπίζατς, Μάκαν, Φάτοβιτς 2, Λόνκαρ, Τζόκοβιτς 3, Γκαρσία 2, Ιβάνκοβιτς, Ράσοβιτς 1, Ρενζούτο, Παβλίσεβιτς 1, Μπένιτς, Λοζίνα 1, Τζάρακ.
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος
Δηλώσεις
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Κάναμε ένα κακό πρώτο μισό παιχνίδι απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και δυστυχώς πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε. Δεχτήκαμε εύκολα γκολ για το επίπεδο το δικό μας και νομίζω ότι κυνηγούσαμε σε όλο το παιχνίδι κάτι που σίγουρα δεν το έχουμε συνηθίσει φέτος. Παρόλα αυτά είχαμε την ευκαιρία ενάμισι λεπτό πριν τελειώσει να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι και εκεί να είναι όλα υπέρ μας. Ένα σουτ δεν μπήκε, δεχτήκαμε αμέσως γκολ στην κόντρα και τελειώσαν όλα. Κάναμε την πρώτη μας ήττα, μια ήττα όμως από μια κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη που σήμερα ήταν καλύτερη από μας. Πρέπει να συνεχίσουμε και να μπούμε στα επόμενα παιχνίδια και να παίξουμε όπως κάνουμε μέχρι τώρα, να κυνηγήσουμε τις επόμενες νίκες για να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου».
Ο Γιόζιπ Πάβιτς δήλωσε στο osfp.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ήταν ένα παιχνίδι δυνατό όπως και αυτό στον Πειραιά. Ήμασταν πίσω από την αρχή, προσπαθήσαμε, είχαμε ευκαιρίες να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, αλλά δεν βάλαμε το γκολ για να πάει ισοπαλία στο τέλος και μετά φάγαμε ένα στην κόντρα που δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω για αυτό το παιχνίδι. Εγώ σαν αρχηγός έχω να πω ότι τα δώσαμε όλα, χάσαμε δύο εύκολα γκολ αλλά η Γιούγκ είναι πολύ δυνατή ομάδα και αν κάνεις κάποια λάθη θα τα πληρώσεις. Συγχαρητήρια στην Γιούγκ και εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και προχωράμε συγκεντρωμένοι, όπως μέχρι τώρα».
 

Τελευταία Νέα