Oλυμπιακός - Πάντοβα 10-7

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Oλυμπιακός - Πάντοβα 10-7

bet365

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά αλλά όταν βρήκε ρυθμό απέδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ», επικρατώντας 10-7 της Πάντοβα, στον πρώτο αγώνα του Ε' Ομίλου της δεύτερης φάση της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκες δεν ήταν συγκεντρωμένες στην αρχή και σε συνδυασμό με το άγχος που προκάλεσε το γεγονός ότι η Αλεξάνδρα Ασημάκη επιβαρύνθηκε με δύο αποβολές, ήδη από το πρώτο οκτάλεπτο, η ομάδα αποσυντονίστηκε, δεχόμενη 4 γκολ στην πρώτη περίοδο.

Ευτυχώς, η ποιότητα των «ερυθρολεύκων» και η διαχείριση από πλευράς του τεχνικού της ομάδας, Χάρη Παυλίδη, εξασφάλισαν την παραμονή της Ασημάκη έως το τέλος του ματς, δίνοντας της την ευκαιρία να αναδειχθεί πρώτη σκόρερ με 3 γκολ.

Σε ότι αφορά στο ματς ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με την Ελευθερία Πλευρίτου στο 6:17, με τις Ιταλίδες να ισοφαρίζουν με την Τίλμαν, η Ασημάκη έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της με 2-1. Άμεση ήταν η απάντηση της Πάντοβα με την Κιερόλο, με την Ασημάκη να ξαναβάζει μπροστά τον Ολυμπιακό με 3-2. Τα αρκετά αμυντικά λάθη από πλευράς Ολυμπιακού, είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αναδειχθούν ισόπαλες την πρώτη περίοδο με 4-4.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-4 με την Έμολο και περιορίζοντας τα λάθη στην άμυνα, επέτρεψε στην Πάντοβα να σκοράρει μία φορά με την Κασόν.

Η Άλκηστις Αβραμίδου έκανε στην αρχή της 3ης περιόδου το 6-5 στο 4:34 με τις Ιταλίδες να ισοφαρίζουν σε 6-6 στο 3:27. Η Έγκενς έκανε το 7-6, με την Σαβιόλι να ισοφαρίζει σε 7-7 και την Ασημάκη να κάνει το χατ-τρικ διαμορφώνοντας το 8-7.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά στην τέταρτη περίοδο για τον Ολυμπιακό, που βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι, και προκάλεσε ασφυξία στις αντιπάλους του, πετυχαίνοντας δύο γκολ με τις Τσουκαλά και Έμολο, τα οποία έμειναν αναπάντητα.

Με τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη να έχουν ζεσταθεί στο τέταρτο οκτάλεπτο καθοριστικές ήταν και οι επεμβάσεις της Χρυσής Διαμαντοπούλου.

Επόμενο ματς για τον οικοδεσπότη του ομίλου Ολυμπιακό είναι κόντρα στην ρωσική Ουραλότσκα αύριο (20/01) στις 18:45, με τις «ερυθρόλευκες» να περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο. Το αυριανό είναι το δυσκολότερο ματς κόντρα σε μία ομάδα, της οποία το στυλ δεν ταιριάζει τόσο σε αυτό των «ερυθρολεύκων».

Oι Ρωσίδες συνέτριψαν με 21-5 τη Μεσίνα, στο ματς που ακολούθησε αυτό του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός - Πάντοβα 10-7

Οκτάλεπτα: 4-4, 1-1, 3-2, 2-0

Ολυμπιακός: Πλευρίτου Ελ. 1, Έγκενς 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Έμολο 2, Τσουκαλά 2.

Πάντοβα: Σαβιόλι 1, Κιερόλο 1, Κασόν 2, Τίλμαν 2.

 

Τελευταία Νέα