Διεθνές τουρνουά πινγκ πονγκ στη Φλώρινα

Διεθνές τουρνουά πινγκ πονγκ στη Φλώρινα

Διεθνές τουρνουά πινγκ πονγκ στη Φλώρινα

Τριήμερο αφιερωμένο στην επιτραπέζια αντισφαίριση από σήμερα στη Φλώρινα. σει θέαμα σ’ ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο. 

Ο τοπικός σύλλογος Σάρισες διοργανώνει το 4ο διεθνές φεστιβάλ του με την επωνυμία «Florina Table Tennis Grand Prix 2018», τιμά το άθλημα και τη χώρα με μία πολύ καλή προσπάθεια, που ξεπερνά τα σύνορα και παράλληλα δίνει άλλο χρώμα στην όμορφη ακριτική πόλη. Το ετήσιο τουρνουά θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας από αύριο μέχρι την Κυριακή 24 του μήνα και περιλαμβάνει αγώνες για αθλητές και αθλήτριες από 18 ετών και άνω. Δύο στοιχεία, που προσθέτουν αίγλη στη μοναδική επίσημη διοργάνωση του αθλήματος στη χώρα με ξένες συμμετοχές, είναι τα εξής: Πρώτον ότι γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και δεύτερον ότι προσφέρει και οικονομικό κίνητρο. Φέτος τα χρήματα που θα δοθούν συνολικά φτάνουν τα 2.180 ευρώ. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 100, αριθμός επίσης πολύ ικανοποιητικός. Θα δώσουν το «παρών» αθλητές από έξι χώρες κι ανάμεσά τους θα είναι δυνατά ονόματα. Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες πραγματοποιεί το τουρνουά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον δήμο Φλώρινας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο το απόγευμα (μετά τις 17:00) με το διπλό ανδρών, όπου δεν υπάρχουν ηλικιακοί διαχωρισμοί. Το …κυρίως μενού ακολουθεί το Σαββατοκύριακο με το αγώνισμα του απλού. Και τη μία και την άλλη μέρα οι αγώνες αρχίζουν στις 9 το πρωί. Συνολικά είχαν προκηρυχθεί 6 ηλικιακές κατηγορίες, εν τέλει θα γίνουν 5 και είναι οι ακόλουθες:

Ανδρών έως 39 ετών

Ανδρών 40-49 ετών

Ανδρών 50+ ετών (έπειτα από συγχώνευση με την κατηγορία 60+)

Ανδρών (ενιαία κατηγορία)

Γυναικών (ενιαία κατηγορία)

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ομίλους στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Για πλασάρισμα σε κάποιες θέσεις θα συνεχίσουν και οι αθλητές, που θα μείνουν έξω από την πρώτη δυάδα των ομίλων τους και το κυρίως ταμπλό. Δίνονται κύπελλα και μετάλλια σε όλους τους νικητές, ενώ σε κάθε κατηγορία προβλέπεται και μία οικονομική επιβράβευση για τους αθλητές/τριες, που ανεβαίνουν στο βάθρο.

Οι διοργανωτές παρέθεσαν τις προάλλες συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. κι εκεί μίλησαν για τους αγώνες ο πρόεδρος των Σαρισών Γιώργος Λυγούρας, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Χρήστος Μπαρδάκας και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης.

Ο επικεφαλής της διοίκησης του σωματείου τόνισε ότι στις περισσότερες από 100 δηλώσεις συμμετοχής περιλαμβάνονται αθλητές από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Σερβία και τη FYROM, ενώ από την Ελλάδα, εκτός από τη Φλώρινα και κοντινές περιοχές, θα υπάρχουν συμμετοχές από την Κρήτη, την Ορεστιάδα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της χώρας. Αποκάλυψε επίσης, δύο ηχηρά ονόματα από την Αθήνα, που πρόκειται να πάρουν μέρος στο τουρνουά: Τον εν ενεργεία διεθνή Τάσο Ρηνιώτη, ο οποίος σταθερά, εδώ και μία τριετία, μετέχει στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο απλό ανδρών (είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2017) και τον πρώην βασικό αθλητή της εθνικής μας ομάδας κι επίσης πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Ντανιέλ Τσιόκα (ο τελευταίος έχει ήδη αγωνιστεί στο συγκεκριμένο όπεν). «Για πρώτη φορά το διεθνές φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ελληνικής ομοσπονδίας κι αυτό δίνει άλλη διάσταση και επισημότητα στη διοργάνωση. Επίσης οι πολλές συμμετοχές από την Ελλάδα αλλά κι από πέντε χώρες του εξωτερικού δείχνουν  την αναγνώριση, της οποίας τυγχάνει η προσπάθειά μας», επισήμανε ο Γιώργος Λυγούρας και πρόσθεσε: «Από την αρχή της δραστηριότητάς μας στις Σάρισες είχαμε θέσει ως βασικό στόχο να βοηθήσουμε την πόλη και στον αθλητικό τουρισμό. Θέλαμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στην οικονομική ανάπτυξη γι’ αυτό έχουμε κάνει πολλές διοργανώσεις με αποκορύφωμα αυτό το φεστιβάλ, που ελπίζουμε να μεγαλώσει κι άλλο στο μέλλον και να γιγαντωθεί».

Ο Γιώργος Αντωνιάδης συνεχάρη τις Σάρισες για το event, που έχει καθιερώσει, αλλά έδειξε τη στεναχώρια του, που η Περιφέρεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να βοηθά περισσότερο τέτοιες προσπάθειες. Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκε και ο Χρήστος Μπαρδάκας συμπληρώνοντας ότι ανεξάρτητα από την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο δήμος κοιτάζει να ενισχύει σταθερά τις προσπάθειες συλλόγων, που έχουν θέσει υψηλούς στόχους κι έχουν βγει από τα στενά όρια της πόλης ή της περιφερειακής ενότητας. Όλοι οι ομιλούντες απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να σπεύσει στο κλειστό γυμναστήριο και ν’ απολαύσει θέαμα σ’ ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο. 

Best of internet