Ο επιμένων νικά!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο επιμένων νικά!

bet365

Η επιφυλακτικότητα των διοργανωτών του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας να συμπεριλάβουν αγώνα χειρήλατων νικήθηκε από την άκρατη επιθυμία κάποιων ανθρώπων να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Ισότητα στο δικαίωμα του αγώνα και της γιορτής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Νικητές στον αγώνα των 5χλμ. αναδείχθηκαν ο Αντώνης Παππάς και η Μαρία Μιχαλοπούλου, οι οποίοι πέρασαν χέρι-χέρι την αψίδα του τερματισμού.

Ο σημερινός αγώνας ήταν μία καλή αρχή, ώστε όταν στο μέλλον αποκατασταθούν τα χωροταξικά προβλήματα στην αφετηρία του μαραθωνίου, στον Μαραθώνα, να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζεται και τα άτομα με αναπηρίες, όπως συμβαίνει σε όλους τους μεγάλους αγώνα μαραθωνίου.

Ο Αντώνης Παππάς δήλωσε συγκινημένος στο gazzetta.gr για τα μοναδικά συναισθήματα που βίωσε: «Εμπειρία μοναδική και αξέχαστη! Το απόλαυσα και το χάρηκα πάρα πολύ! Ο κόσμος μας ενθάρρυνε και μας φώναζε να συνεχίσουμε δυνατά. Το αίσθημα να μπαίνω στο Καλλιμάρμαρο και να τερματίζω με την συναθλήτρια μου, Μαρία Μιχαλοπούλου δεν μπορώ να στο περιγράψω με λόγια, αν δεν έβλεπες κανείς την χαρά που είχα στο πρόσωπό μου εκείνη τη στιγμή».

Για το αν ήταν προσχεδιασμένο να τερματίσουν χέρι-χέρι τόνισε: «Ναι το είχαμε σκεφτεί, αφού θα ήταν μια δυνατή και συμβολική στιγμή αν κάποιος φωτογράφος την απαθανάτιζε και θα πέρναγε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα.

Με την Μαρία είμαστε φίλοι συναθλητές και η καθημερινή προσπάθεια του ενός, δίνει δύναμη στον άλλο γιατί είναι αλήθεια αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες στην καθημερινότητα μας.

Ο αγώνας των 5χλμ. ήταν ένας αγώνας για ίσα δικαιώματα... «Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου, σήμερα κερδίσαμε μια μικρή μάχη για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ευελπιστούμε να δώσουμε το ερέθισμα ώστε περισσότεροι αθλητές να ασχοληθούν με το άθλημα του Αγωνιστικού αμαξιδίου και να ανοίξουμε το δρόμο για την επίσημη ένταξη των αγωνιστικών αμαξιδίων στη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας».

 

Τελευταία Νέα