Χειρήλατα στον αγώνα των 5χλμ. του ΑΜΑ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Χειρήλατα στον αγώνα των 5χλμ. του ΑΜΑ

bet365

Μία μικρή μάχη έχει κερδηθεί για τα άτομα με αναπηρία, καθώς το πάγιο αίτημα τους τα τελευταία χρόνια προκειμένου να τους επιτραπεί η συμμετοχή με χειρήλατα έγινε πραγματικότητα για τον αγώνα 5χλμ.
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στον αγώνα των 5χλμ του Μαραθωνίου της Αθήνας θα λάβουν μέρος με αγωνιστικά αμαξίδια δύο αθλητές ΑμεΑ του συλλόγου Ιωνάς. Το gazzetta.gr μίλησε με τον προπονητή τους Γιώργο Γκούντα και τον αθλητή, Αντώνη Παππά.
«Είναι η πρώτη φορά, μετά την Παραολυμπιάδα του 2004, που συμμετέχουν στη διοργάνωση του Μαραθωνίου αθλητές με αγωνιστικό αμαξίδιο.
Οι αθλητές ΑμεΑ του συλλόγου μας που θα αγωνιστούν είναι: η Μαρία Μιχαλοπούλου, κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ στα 100 μέτρα με αγωνιστικο αμαξίδιο και πρωταθλήτρια Ελλάδος στη χειρηλασία και ο Αντώνης Παππάς, πρωταθλητής Ελλάδος στη χειρηλασία και την κολύμβηση», δήλωσε ο Γιώργος Γκούντας και πρόσθεσε
«Ευτυχώς ο σύλλογός μας είχε την ευχέρεια να αποκτήσει τα συγκεκριμένα αμαξίδια και με τη βοήθεια φίλων. Και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και το σεβασμό προς το έργο μας.
Είναι μια καλή αρχή που οι διοργανωτές του μαραθωνίου πήραν αυτή την πρωτοβουλία, καθότι ήταν αρκετά επιφυλακτικοί ως προς τη συμμετοχή αγωνιστικών αμαξιδίων στον αγώνα και χρειάστηκε αρκετή επιμονή από μέρους μας για να πετύχουμε αυτή την Κυριακή οι αθλητές μας, όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά και να ανοίγουν αυτή την τόσο σημαντική και ιστορική διοργάνωση.
Ελπίζουμε στο μέλλον να συνεχιστεί αυτό με τη συμμετοχή περισσότερων αθλητών ΑμεΑ και να καθιερωθεί ως επίσημος αγώνας προσελκύοντας και επαγγελματίες αθλητές από το εξωτερικό.
Δεν θεωρούμε οτι τίθεται θέμα ασφάλειας τόσο για τους αθλητές ΑμεΑ όσο και για τους λοιπούς συμμετέχοντες του αγώνα.
Μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας για τη συμμετοχή αγωνιστικών αμαξιδίων είναι ίσως ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας λόγο της ανηφορικής κλήσης στο μεγάλο μέρος της διαδρομής.
Είναι όμως αλήθεια ότι ακόμη η ελληνική πραγματικότητα στερεί από Άτομα με Αναπηρία βασικων υποδομών για την καθημερινότητα τους με αποτέλεσμα καθετί παραπάνω να θεωρείται πολυτέλεια».
Από την πλευρά του ο Αντώνης Παππάς υπογράμμισε: «Για μένα φυσικά και είναι μια καλή αρχή και ευχή μου είναι να καθιερωθεί ο αγώνας αυτός και στις μεγαλύτερες αποστάσεις.
Επιπλέον τον αυθεντικό μαραθώνιο τον παρακολουθούν παγκοσμίως, έτσι λοιπόν βλέποντας ότι έλαβαν μέρος αθλητές με αγωνιστικά αμαξίδια θα είναι ένα κίνητρο και για τους αθλητές του εξωτερικού με αγωνιστικά αμαξίδια να δηλώσουν συμμετοχή στον επόμενο.

Οσον αφορά το θέμα ασφαλείας, αν υπάρχει θέληση μπορεί να βρεθεί και η λύση σ αυτό. Επίσης να προσθέσω πως πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το θέμα αυτό όσο το ότι δεν υπάρχουν πολλές συμμετοχές άρα δεν έχει και κανένα ενδιαφέρον από πλευράς ανταγωνισμού για την διοργάνωση.»

 

Τελευταία Νέα