Mία ανάσα πριν τον τελικό έφτασε ο Χρήστου

Gazzetta team
Mία ανάσα πριν τον τελικό έφτασε ο Χρήστου

bet365

Για μόλις 16 κλάσματα έχασε την πρόκριση στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας, ο Απόστολος Χρήστου.

Ο 23χρονος πρωταθλητής του Ολυμπιακού, που στηρίζεται από τη Charity4sports, βελτιώθηκε στην κούρσα του στον ημιτελικό σε σχέση με τον πρωινό προκριματικό , τερμάτισε σε 53.56 έναντι του πρωϊνού 53.82 αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο τελικός «κλείδωσε» με το 53.40 του Ρουμάνου Γκλίντα που ήταν ο 8ος και τελευταίος που πήρε την πολυπόθητη πρόκριση, ενώ ο Χρήστου έμεινε στην άκρως τιμητική 10η θέση.

Μιλώντας στο gazzetta δήλωσε: «Καλή κούρσα αλλά ήθελε λίγο περισσότερη ηρεμία και συγκέντρωση όπως το πρωί. Ουσιαστικά κρίθηκε λίγο πριν τη στροφή στα 50μ. εκεί κόλλησα στη διαδρομή, πάτησα λίγο στραβά με αποτέλεσμα να μην βγω τόσο δυνατά . Στο τέλος κράτησα αλλά δεν πρόλαβα για λίγο. Χάθηκε στις λεπτομέρειες η πρόκριση , πλέον η κάθε κούρσα είναι και μια εμπειρία.

Με στενοχωρεί ότι ήταν μέσα στο ρεκόρ μου η πρόκριση (σ.σ 53.36), βέβαια είναι καλύτερη από την 13η θέση πριν δυο χρόνια στη Βουδαπέστη, κάνω ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στον τελικό , κρατάω τα θετικά και συνεχίζουμε. Πλέον σκέφτομαι μεθαύριο τα 200μ. ύπτιο να περάσω στους «16» και μετά αν το καταφέρω στον τελικό και μετά το 50άρι», είπε ο Χρήστου που συνεχίζει σε δύο ακόμη αποστάσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Τελευταία Νέα