Άγγιξε το Ολυμπιακό όνειρο ο Κυνηγάκης

Gazzetta team
Άγγιξε το Ολυμπιακό όνειρο ο Κυνηγάκης

bet365

Για 10'' έμεινε εκτός 10αδας στα 10χλμ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Θανάσης Κυνηγάκης.

Δέκα δευτερόλεπτα μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμεινε ο Θανάσης Κυνηγάκης στον τελικό των 10χλμ Open Water που διεξήχθη στην Κορέα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανκζού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 13ος σε 1 ώρα 48 λεπτά και 15 δεύτερα, μένοντας για μόλις 10 δευτερόλεπτα εκτός της πρώτης δεκάδας που έδινε πρόκριση στο Τόκιο!

Ο Κυνηγάκης ξεκίνησε πολύ δυναμικά την κούρσα, που είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας μέτρα της. Στα πρώτα χιλιόμετρα ήταν στους πέντε προπορευόμενους, ενώ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σταθερός σε όλο τον αγώνα όπου βρισκόταν από την 10η ως την 20η θέση σύμφωνα με τα περάσματά του.

Στα τελευταία 2.000 μ. από την 16η θέση ανέβαινε σταθερά για να φτάσει στην 11η, στα 500 μ. πριν από τον τερματισμό και να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εκεί που η εμπειρία μίλησε τελικά από τους αντιπάλους του, οι οποίοι σε έναν πολύ απαιτητικό τερματισμό, που στο μεγαλύτερο μέρος του κρίθηκε στο φώτο φίνις, ο Έλληνας κολυμβητής δεν μπόρεσε να χτυπήσει 10οςωτην πλακέτα τερματισμού, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός πρόκρισης.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπρουκ, που τερμάτισε σε 1.47.55 ενώ σχεδόν μαζί του στον τερματισμό έπεσε ο Γάλλος Ολιβιέ που έκανε 1.47.56. Την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο επίσης Γερμανός Μούφελς με 1.47.57.

"Η αλήθεια είναι ότι μου έμεινε μια μικρή πικρία που χάθηκε στο τέλος η είσοδος στη πρώτη δεκάδα και η πρόκριση αλλά δεν απογοητεύομαι”, τόνισε ο Θανάσης Κυνηγάκης λίγη ώρα μετά τον τερματισμό του. “Δεν φανταζόμουν ότι ο αγώνας θα ήταν έτσι. Εξελίχθηκε πολύ πιο δύσκολος απο ότι περίμενα , απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό σχεδόν από το ξεκίνημα κι έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα. Σίγουρα αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει πολύ στο μέλλον για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Σε αυτό τον αγώνα , που ήταν ο πρώτος μου επίσημος διεθνής, μου στοίχησαν κάποια λάθη. Θα τα διορθώσω μαζί με τον προπονητή μου και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω να πάρω την πρόκριση για το Τόκιο", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κούρσα του Κυνηγάκη ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελός τόνισε: “Ήταν πάρα πολύ καλός , έκανε κάποια λαθάκια που του στέρησαν την 10άδα και την πρόκριση. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη του εμπειρία από Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τόσο ανταγωνιστικό αγώνα. Έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά του και πιστεύουμε ότι θα πάρει άνετα την πρόκριση για το Τόκιο από το προολυμπιακό στη Φουκουόκα.

Ήταν μια πολύ γρήγορη και δυνατή κούρσα. Ο Θανάσης έμεινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα από μόνος του και βρισκόταν κοντά στην 10άδα μέχρι τα τελευταία μέτρα. Ίσως έκανε το τελικό σπριντ λίγο νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα να μείνει από δυνάμεις στον τερματισμό και να χάσει για λίγα δευτερόλεπτα τον στόχο».

 

Τελευταία Νέα