Χάλκινο μετάλλιο ο Τσελίδης

Gazzetta team
Χάλκινο μετάλλιο ο Τσελίδης

bet365

To 15o μετάλλιο σε Γκραν Πρι της IJF από το 2010, πανηγυρίζει το ελληνικό τζούντο.

Ο Θόδωρος Τσελίδης, ένα μήνα μετά την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στο Γκραν Πρι που φιλοξενείται για 3η ημέρα στο Χοχότ της Κίνας. Στην κατηγορία των -90 κιλών συμμετείχαν συνολικά 28 τζουντόκα.

O Τσελίδης, ο οποίος στις αρχές Απριλίου ήταν 5ος στην αντίστοιχη διοργάνωση της Τιφλίδας, στον δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Στα προκριματικά νίκησε τους Μουνκχιαργάλ Ερνενεκού (Μογγολία) και Έντουαρντ Τριπελ (Γερμανία), για να ηττηθεί στον τελικό του γκρουπ από τον Νοτιοκορεάτη «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Ρίο, Ντονγκχάν Γκουάκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής στον α` γύρο νίκησε τον Αμερικανό Κόλτον Μπράουν, ενώ πήρε στα «χαρτιά» τον αγώνα απέναντι στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Ρίο, Μασού Μπέικερ (Ιαπωνία), με τον τελευταίο να δηλώνει τραυματίας.

Το μετάλλιο του Τσελίδη ήταν το 10ο χάλκινο για το ελληνικό τζούντο σε Γκραν Πρι. Οι βαθμοί από τη διοργάνωση του Χοχότ, θα δώσουν σημαντική βαθμολογική ώθηση στον Τσελίδη, στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στο Τόκιο 2020. Πριν από την έναρξη του Γκραν Πρι βρισκόταν στην 59η θέση με 602 βαθμούς, όμως με

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα