AEK - Ολυμπιακός 21-28

AEK - Ολυμπιακός 21-28

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι για 2η σερί σεζόν πρωταθλητής στην Α1 χάντμπολ καθώς στον επεισοδιακό τελικό επικράτησε στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με 28-21!

Απόλυτος κυρίαρχος για ακόμα μία χρονιά στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός που στον 4ο τελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ επικράτησε με σκορ 28-21. Στέφθηκε έτσι πρωταθλητής για 2η συνεχή χρονιά και ενώ πήρε το νταμπλ αφού είχε κερδίσει και το Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι που σημαδεύτηκε από επεισόδια και εισβολή οπαδών, οδηγώντας έτσι σε διακοπή αρκετών λεπτών στο β' μέρος (σ.σ. περίπου μισής ώρας ενώ σύμφωνα με την πλευρά των Πειραιωτών ήταν στα 45 λεπτά), είχε το προβάδισμα σε όλη την διάρκειά του. Για την ακρίβεια στο 22:47 του δεύτερου ημιχρόνου και με το σκορ στο 26-19 υπήρξε η διακοπή στον αγώνα (σ.σ. η πιο μεγάλη καθώς και πριν υπήρξε διακοπή αλλά σύντομη), με ρίψη αντικειμένων αλλά και καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο και με οπαδούς της ΑΕΚ να εισβάλουν σε αυτόν. Το ματς εν τέλει συνεχίστηκε αφού ένα μεγάλο μέρος της εξέδρας είχε αδειάσει.
Σε κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι με double score (σ.σ. 7-14). Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι σκόρερ Τζηράς (σ.σ. πρώτος στο σκοράρισμα), Σανίκης και Αραπακόπουλος αλλά και ο γκολκίπερ Τσιλιμπάρης με αρκετές καθοριστικές επεμβάσεις στο α' και το β' μέρος. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι και δεν επέτρεψαν αγωνιστικά στην ΑΕΚ να τους αμφισβητήσει ακόμα και όταν πλησίαζε στο σκορ.
Η διακοπή του αγώνα λόγω επεισοδίων αλλά και οι συχνές διακοπές που υπήρξαν σε άλλες περιπτώσεις δεδομένα επηρέασαν την ροή του αγώνα ως προς τον ρυθμό. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι εξαρχής και απλά προς το τέλος ήταν σαν να κάνει συντήρηση δυνάμεων για να κλείσει το σκορ στην διαφορά των επτά γκολ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Δημήτρης Τζηράς με οκτώ γκολ και ακολούθησαν ο Σανίκης με πέντε και ο Αραπακόπουλος με τέσσερα.

ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 21-28
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 2-7, 3-10, 6-13, 8-15 (ημχ.) 10-17, 11-20, 14-23, 17-25, 19-27, 21-28
ΑΕΚ (Τρουπής): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 1, Νικολαΐδης, Γιάκομπσεν 2 Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 1, Μπάγιος, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής 3, Συγγάρης, Νταρσουλάντ, Αργυρού 1, Ροζαβόλγκι, Παλεβίτσιους 6 & Βραζάλιτσα 3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 8, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 1, Μούγιτς 1, Ρέινα 3, Κανδύλας 3, Σανίκης 5, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 4, Χάλαρης & Τσίλης 3.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Πατιός, Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 1/1-3/3
«6Χ6» σε όλα τα ομαδικά!
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός διεύρυνε την κυριαρχία του σε όλα τα σπορ κατακτώντας και τα έξι πρωταθλήματα που διεκδίκησε στα ομαδικά αθλήματα: Βόλει Ανδρών και Γυναικών, Πόλο Ανδρών και Γυναικών, Χάντμπολ Ανδρών και Μπάσκετ Γυναικών μετρώντας και πέντε στα επτά κύπελλα Ελλάδας. Επιδόσεις που για ακόμα μια χρονιά είναι εξαιρετικές ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα