Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 26-22

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 26-22

bet365

O Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι, καθώς σε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι επικράτησε με 26-22 του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Handball Premier κι άνοιξε ακόμη περισσότερο την διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας!

Η νίκη αυτή διατηρεί τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας της Handball Premier με 25 βαθμούς.

Οι Πειραιώτες με πολυφωνία στην επίθεση και καλά οργανωμένη άμυνα, εξασφάλισαν από νωρίς προβάδισμα και δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Στα πρώτα 4 λεπτά οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα προηγήθηκαν με 4-0, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίκτυα στο 5:42 με τον Κυπραίο.

Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γίνει πιο πιεστικός μειώνοντας σε 6-4 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παλάσκα, με τον Αλέξη Αλβανό να κάνει το 7-4 και τους Νικολαΐδη και Βεσελίνοβιτς να βρίσκονται για πρώτη και τελευταία φορά σε απόσταση ενός γκολ από τον Ολυμπιακό.

Το γεγονός αφύπνισε τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανέβασαν ρυθμό παίρνοντας απόσταση 7 τερμάτων (15-8) στο 29:07 από τους φιλοξενούμενους με τον Σανίκη. Ο Τσίλης λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου έκανε το 15-9.

Η ομάδα του Στέλιου Σεϊρεκίδη στο δεύτερο ημίχρονο μείωσε σε 18-16 με τον Πέγιοβιτς, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν εκ νέου το δείκτη του σκορ στα 5 γκολ με τον Τζηρά στο 56:57.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά σε 26-22, με τον Βεσελίνοβιτς να χάνει την ευκαιρία για μειώσει με πέναλτι λίγο πριν από την εκπνοή του αγώνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν δυο βαθμοί και μόνο. Ήμασταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καλύτεροι και πήραμε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, μας δίνει περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη θέση.

Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, γιατί ξέρω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, απλά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κάτι γινόταν και κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν κάτω και από κάποιο σημείο και μετά κοιτάγαμε πως δεν θα πάρουμε ποινές. Το παιχνίδι είχε περισσότερες διακοπές από ότι χρειάζεται».

Ο Αλέξης Αλβανός από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια νίκη που τη θέλαμε, με έναν αντίπαλο που θα τον συναντήσουμε και αργότερα πολλές φορές. Ήταν μια νίκη ουσιαστικά για να κλειδώσουμε την πρώτη θέση από νωρίς. Αν και έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα είμαστε ξεκάθαρα το φαβορί. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη συνέχεια. Στο πρώτο ημίχρονο πήραμε μια καλή διαφορά. Τρέξαμε πολύ και στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που έπρεπε δείξαμε την εμπειρία που μας διακατέχει».

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 26-22

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 5--2, 7-4, 9-6, 12-8, 15-9 (ημχ.), 17-12, 18-15, 19-16, 20-17, 23-19, 26-22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης 2, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 4, Καραμπουνριώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς 1, Στουμπής 1, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 8, Αλβανός 5, Παπαδιονυσίου 3, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Ζάγκας, Πανιόπουλος, Παλάσκας 4, Τσίλης 2, Νικολαΐδης 1, Κοκώνης 1, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 1, Πέγιοβιτς 1, Κέζιτς, Κυπραίος 4, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 8, Κοτανίδης

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας Δίλεπτα: 6-6 Πέναλτι: 1/2-6/7

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα