To μήνυμα της Φλόγας του Μαραθωνίου

Gazzetta team
To μήνυμα της Φλόγας του Μαραθωνίου

bet365

Το φως της στα πέρατα του κόσμου μαζί με το μήνυμα υπέρ της ειρήνης, της δύναμης της ανθρώπινης θέλησης, της αντοχής και της υπέρβασης των ορίων θα στείλει και φέτος η Φλόγα του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού.


Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η αφή της Μαραθώνιας Φλόγας – που θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο την παραμονή του μεγάλου αγώνα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 12:30 στον Τύμβο του Μαραθώνα με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – αποτελεί τον πυρήνα της τελετής έναρξης του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού.

Μιας τελετής που γίνεται παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής Πολιτείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), με τη συμμετοχή των Δήμων της μαραθώνιας διαδρομής και βεβαίως των Δήμων Μαραθώνα και Αθήνας

Η Τελετή αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου πραγματοποιείται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου του Μαραθώνα, όπου έχουν ταφεί οι νεκροί της Μάχης του Μαραθώνα, για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον για να διαδοθεί η ιστορική σημασία της μάχης των Αθηναίων ενάντια στους Πέρσες το 490 π.Χ.

Και δεύτερον για να γνωστοποιηθεί η ιστορία του αρχαίου ημεροδρόμου, ο οποίος έτρεξε από το Μαραθώνα στην Αθήνα μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης, ένας άθλος που αποτέλεσε την έμπνευση για την καθιέρωση του μαραθώνιου δρόμου ως αθλήματος.

Μετά την αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου ακολουθεί λαμπαδηδρομία από μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι διανύουν την απόσταση των 5 χλμ. που χωρίζουν τον Τύμβο μέχρι την αφετηρία του αγώνα. Το άναμμα του βωμού που βρίσκεται δίπλα στην αφετηρία ανατίθεται τιμητικά κάθε χρόνο σε προσωπικότητες που συνδέονται με την ιστορία του μαραθώνιου κινήματος, σε θρυλικούς αθλητές ή σε ανώτατους εκπροσώπους διεθνών και εθνικών αθλητικών φορέων.

Η φλόγα στον βωμό θα καίει μέχρι το πέρας της εκκίνησης όλων των δρομέων του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στο γειτονικό μουσείο του Μαραθωνίου.

Δεδομένου δε ότι η Φλόγα του Μαραθωνίου είναι ένα νέο σύμβολο της ΑIMS, ταξιδεύει κάθε χρόνο στον κόσμο υπενθυμίζοντας τις αξίες του Μαραθώνιου κινήματος και γι αυτό παραδίδεται μετά το πέρας της τελετής στους Μαραθωνίους που την ζητούν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ως σήμερα μεταξύ άλλων να έχει ταξιδέψει από τη Βοστόνη και το Τορόντο ως τη Σαγκάη, τη Βομβάη και τον Νότιο Πόλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα