Πρωταθλητής Στοκχόλμης ο Ντελπότρο!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πρωταθλητής Στοκχόλμης ο Ντελπότρο!

bet365

Ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο είναι ο νικητής του Όπεν της Στοκχόλμης. Ο Αργεντινός επικράτησε στον τελικό του Τζακ Σοκ με 7-5, 6-1.

Κάπως ο έτσι ο χιλιοταλαιπωρημένος από τραυματισμούς τενίστας κατέκτησε τον 19ο τίτλο καριέρας, 33 μήνες έπειτα από τον τελευταίο.

Ο ντελ Πότρο χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις τη διετία 2014-2015, όμως έδειξε την καλή αγωνιστική του κατάσταση με την επιστροφή του στα κορτ. Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι στο Ολυμπιακό τουρνουά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό από τον Άντι Μάρεϊ έπειτα από ένα απολαυστικό ματς, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τον Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει τίτλο ήταν τον Ιανουάριο του 2014 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Στο δρόμο του για τον τελικό ο πεισματάρης Αργεντινός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 63 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε να αποκλείσει τον Νο 7 του ταμπλό Τζον Ίσνερ, με 6-4, 7-6 (6), αμέσως μετά τον Νίκολας Αλμάγκρο με 6-4, 6-3, στα προημιτελικά τον Ίβο Κάρλοβιτς, Νο. 3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4 και στον ημιτελικό τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 7-5.

Η εμφάνιση του στη Σουηδία αναμένεται να επιφέρει άνοδο 21 θέσεων και να βρεθεί στο Νο 42 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο!

 

Τελευταία Νέα