Κέρμπερ κορυφαία για το 2016!

Gazzetta team
Κέρμπερ κορυφαία για το 2016!

bet365

«Τέλος εποχής» και ανατολή μιας νέας στο τένις γυναικών, καθώς η Αντζελίκ Κέρμπερ «εκθρόνισε» την Σερένα Γουίλιαμς από την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και του αθλήματος για το 2016.

Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια κλείνει έτσι με τον καλύτερο τρόπο την κορυφαία χρονιά της καριέρας της, έως τώρα, καθώς, μάλιστα, η διεθνής ομοσπονδία την ανακήρυξε κορυφαία της χρονιάς.


Η 28χρονη Γερμανίδα κατάφερε να σταματήσει την κυριαρχία της Γουίλιαμς, που είχε κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια! Η Κέρμπερ δεν είχε φτάσει ποτέ σε τελικό «Grand Slam» διοργάνωσης μέχρι φέτος.


Τη φετινή χρονιά, όμως, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα Open της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, ενώ ήταν φιναλίστ στο Γουίμπλεντον και ασημένια Ολυμπιονίκης στο Ρίο, για να ρίξει την Γουίλιαμς από το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 186 συναπτές εβδομάδες και να γίνει η πρώτη Γερμανίδα που ανεβαίνει στην κορυφή, από την εποχή της Στέφι Γκραφ.


Ετσι δικαιολογημένα κέρδισε το βραβείο της παίκτριας της χρονιάς, κερδίζοντας τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του βραβείου, Σερένα Γουίλιαμς, Γκαρμπίνε Μουγκουρούζα, Σιμόνα Χάλεπ και Καρολίνα Πλίσκοβα. Να σημειωθεί πως και η Γουίλιαμς ψήφισε την Kέρμπερ στη ψηφοφορία της διεθνούς ομοσπονδίας!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα