Mε το δεξί ο Σγουρόπουλος!

Gazzetta team
Mε το δεξί ο Σγουρόπουλος!

bet365

Χαμογελάει πλατιά για δύο προκρίσεις στον 1ο γύρο του απλού ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βουδαπέστης η ελληνική αποστολή!

Κι αν αυτή του Κώστα Παπαγεωργίου είχε εξασφαλιστεί από χτες και συγκέντρωνε έτσι κι αλλιώς μεγάλες πιθανότητες, τότε εκείνη του Γιάννη Σγουρόπουλου αποτελεί σπουδαία είδηση!

Στα 16 του χρόνια και στην πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό ο χαρισματικός αθλητής πέρασε στο ταμπλό των «64» με καταπληκτικές εμφανίσεις!

Το απόγευμα στο καθοριστικό ματς ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιταλού Νιαγκόλ Στογιάνοφ με 4-2 σετ και σε τριπλή ισοβαθμία (με τον σημερινό του αντίπαλο και τον Σέρβο Ζολτ Πέτε) αναδείχτηκε νικητής του 21ου γκρουπ παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση.

Σημείωσε δύο νίκες στο όμιλό του, έχασε οριακά ένα ματς και μετά το Παγκόσμιο ομαδικού της Μαλαισίας δείχνει και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ότι διαθέτει στόφα μεγάλου αθλητή.

Ο Παπαγεωργίου πήρε την πρωτιά στο 23ο γκρουπ με 3 στα 3, ενώ ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος έμεινε στην 4η θέση του δικού του ομίλου έχοντας την ικανοποίηση των αξιόλογων εμφανίσεων.

Πιο αργά το βράδυ θα μάθουν τους αντιπάλους τους στον 1ο γύρο ο Παπαγεωργίου, ο Σγουρόπουλος και ο Γκιώνης, ο οποίος ήταν απευθείας στο ταμπλό.


Ο καθοριστικός αγώνας του 21ου γκρουπ συγκέντρωνε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες φιλάθλους ειδικά από τη στιγμή, που είχε και ζωντανή μετάδοση από το διαδικτυακό laola1.tv.

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 225 στην ευρωπαϊκή κατάταξη των ανδρών) άρχισε ως αουτσάιντερ, αλλά γρήγορα έστειλε μήνυμα ότι αυτό ίσχυε μόνο στη θεωρία. Με καλή πρώτη μπάλα, ποιοτικό σερβίς και δυνατή επίθεση πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ.

Κατάφερε να αιφνιδιάσει και παράλληλα να προσθέσει άγχος στον Στογιάνοφ (Νο 78), που ήταν φανερό ότι δεν είχε την κατάλληλη συγκέντρωση. Με τελικά χτυπήματα τόσο από το forehand όσο και από το backhand, με καλό σερβίς και μπλοκ και φυσικά με σωστή τακτική ο αθλητής του Ολυμπιακού όχι απλά έφερε αμέσως σε δύσκολη θέση τον αντίπαλό του, αλλά κυριάρχησε στα τρία πρώτα σετ. Χαρακτηριστικά είναι τα εξής σημεία:

Στο 1ο σετ προηγήθηκε 5-1 και είχε σταθερά καλή διαφορά. Ο Ιταλός τον έφτασε και πήγε το σετ στην παράταση, όμως αν γινόταν ανατροπή θα οφειλόταν καθαρά σε λάθη του Έλληνα πρωταθλητή. Στο 2ο σετ και στο 3ο σετ ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή επέβαλε ξανά το παιχνίδι του και με νέες πολύ καλές εκκινήσεις επικράτησε εύκολα.

Ο Στογιάνοφ ήξερε πια ότι έχει μικρά περιθώρια και βελτίωσε την απόδοσή του. Ακολούθησαν δύο αμφίρροπα σετ, στα οποία επικράτησε στις λεπτομέρειες, όμως ο πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων, που μπορούσε να τελειώσει το ματς νωρίτερα (για παράδειγμα στο 6ο σετ είχε 7-5 και δικά του σερβίς) ήξερε ότι είχε μεγάλη ευκαιρία και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.

Μπήκε με την ίδια δυνατή ψυχολογία και είχε πολύ καλή συγκέντρωση. Ξέφυγε με νέο εντυπωσιακό ξεκίνημα, έφτασε και στο 9-3 και δεν τον σταματούσε τίποτα. Η εξέλιξη: 12-10, 11-4, 11-5, 8-11, 11-13 και 11-6.


Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ ο Σέρβος Ζολτ Πέτε νίκησε σήμερα τον Τούρκο Αμπντουλάχ Γιγκενλέρ με 4-2 σετ. Έφτασε κι αυτός τους 5 βαθμούς και ισοβάθμησε με τον Σγουρόπουλο και τον Στογιάνοφ. Μέτρησαν τα σκορ στα παιχνίδια μεταξύ των τριών και καθώς ο Σγουρόπουλος είχε συντελεστή +1 (με ήττα 4-3 και νίκη 4-2) πήρε την προνομιούχο 1η θέση.

Ο Πέτε, που είχε νικήσει τον Έλληνα άσο και είχε χάσει από τον Ιταλό με το ίδιο σκορ (4-3) αρκέστηκε στη 2η θέση, που επίσης αφήνει ελπίδες πρόκρισης.

Ο Σγουρόπουλος έφτασε ήδη σε διάκριση και με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να προκαλέσει κι άλλη «ζημιά». Μόλις ένα εξάμηνο μετά την είσοδό του σε διεθνείς διοργανώσεις της μεγάλης κατηγορίας δημιουργεί κιόλας έντονο …θόρυβο. Επιδεικνύει σε όλους το πλούσιο ταλέντο του και εξηγεί γιατί είναι η μεγάλη ελπίδα της εθνικής ομάδας για το μέλλον.


Ο Παπαγεωργίου (νούμερο 77 στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο) έκλεισε με τον προσήκοντα τρόπο την πορεία του στο 23ο γκρουπ. Είχε σαφώς τον πρώτο λόγο απέναντι στον Βούλγαρο αθλητή της Φιλίας Ορεστιάδας Τεοντόρ Αλεξαντρόφ (No 231) και το έδειξε στο τραπέζι με «καθαρό» σκορ. Τo 4-0 γράφτηκε με 11-7, 11-6, 11-7 και 11-9.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας πέρασε για πολλοστή φορά στο ταμπλό μεγάλης διοργάνωσης και κατάφερε να χάσει μόνο δύο σετ σε τρεις αγώνες. Τη 2η θέση πήρε ο Σέρβος Μάρκο Γέφτοβιτς, ο οποίος στο καθοριστικό ματς νίκησε τον Έρικ Γκλοντ από το Λουξεμβούργο με 4-1 σετ.


Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Νο 248) έκανε ένα ακόμα ωφέλιμο τεστ απέναντι στον αξιόλογο Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες, που ήταν και επικεφαλής του 20ου γκρουπ (Νο 67 στην Ευρώπη). Έχασε με 4-0 (8-11, 6-11, 3-11, 11-13), αλλά ήταν πιεστικός στο 1ο και το 4ο σετ (εδώ προηγήθηκε και 5-2) και μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω.

Έμεινε 4ος χωρίς νίκη, πάντως σίγουρα οι εμφανίσεις του στα προκριματικά κρίνονται θετικές. Στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής ο Σλοβένος Ντάρκο Γιόργκιτς επιβλήθηκε του Λευκορώσου Γκλεμπ Σάμρουκ με 4-0 σετ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 20Ο ΓΚΡΟΥΠ
ΑΘΛΗΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ

1. Γιόργκιτς 6
----------------------------------
2. Ρόμπλες 5
----------------------------------
3. Σάμρουκ 4
4. Κωνσταντινόπουλος 3
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 21Ο ΓΚΡΟΥΠ
ΑΘΛΗΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ

1. Σγουρόπουλος 5 (7-6)
-----------------------------------
2. Πέτε 5 (7-7)
-----------------------------------
3. Στογιάνοφ 5 (6-7)
4. Γιγκενλέρ 2
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 23Ο ΓΚΡΟΥΠ
ΑΘΛΗΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ

1. Παπαγεωργίου 6
-----------------------------------
2. Γέφτοβιτς 5
-----------------------------------
3. Γκλοντ 4
4. Αλεξαντρόφ 3

 

Τελευταία Νέα