Κύργιος: «Λυπάμαι ειλικρινά και ανυπομονώ να επιστρέψω το 2017»

Κύργιος: «Λυπάμαι ειλικρινά και ανυπομονώ να επιστρέψω το 2017»

Κύργιος: «Λυπάμαι ειλικρινά και ανυπομονώ να επιστρέψω το 2017»

Ο Νικ Κύργιος πήρε θέση για τον αποκλεισμό 8 εβδομάδων που του επέβαλε η ATP, για την στάση που είχε στον αγώνα του δεύτερου γύρου της Σανγκάης κόντρα στον Μίστσα Ζβέρεφ. 

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας πέραν του ποσού των 16.500 δολαρίων που καλείται να πληρώσει, αποκλείεται από την αγωνιστική δράση έως τις 15 Ιανουαρίου, εκτός και αν παρακολουθήσει θεραπεία διαχείρισης θυμού από ειδικό ψυχολόγο, οπότε και η ποινή του θα μειωθεί στις τρεις εβδομάδες (έως τις 7 Νοεμβρίου).

Με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Κύργιος τόνισε: «Με την ευκαιρία θέλω να απολογηθώ ξανά για τα γεγονότα της Σανγκάης. Η σεζόν ήταν μεγάλη και πάλεψα με αρκετούς τραυματισμούς και άλλες προκλήσεις προς το τέλος του καλοκαιριού.

Το ασιατικό swing ήταν ιδιαιτέρως βαρύ μετά από μια μεγάλη εβδομάδα και τη νίκη στο Τόκιο και το ταξίδι. Το κορμί μου τελικά παραδόθηκε στη Σανγκάη, ψυχολογικά και σωματικά. Δεν είναι δικαιολογία και ξέρω πολύ καλά ότι πρέπει να απολογηθώ στους φιλάθλους - στη Σανγκάη και σε άλλα μέρη του κόσμου - καθώς και στους διοργανωτές στη Σανγκάη που κάνουν καταπληκτική δουλειά.

Φυσικά γνωρίζω πόσο σημαντικοί είναι οι φίλαθλοι για την επιτυχία του αθλήματός μας και προσωπικά λατρεύω την επαφή μαζί τους στις διάφορες χώρες του κόσμου στο tour. Είμαι κάποιος που αφιερώνει πολύ χρόνο στους φίλους του αθλήματος, διότι αγαπώ και εκτιμώ τη στήριξή τους.

Η ενέργειά τους μου δίνει κίνητρο για να φτάσω στην κορυφή. Λυπάμαι που η χρονιά τελειώνει έτσι και που δεν θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να κυνηγάω την πρόκριση στο ΑΤΡ World Tour Finals. Ήταν σημαντικός στόχος για εμένα. Καταλαβαίνω και σέβομαι την απόφαση της ΑΤΡ αι θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο για να βελτιωθώ εντός και εκτός court. Λυπάμαι ειλικρινά και ανυπομονώ να επιστρέψω το 2017».

 

Best of internet