H επιστροφή του «Αυτοκράτορα» Μάρεϊ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
H επιστροφή του «Αυτοκράτορα» Μάρεϊ

bet365

O Άντι Μάρεϊ επιβλήθηκε 7-6(1), 6-1 του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο στην Σανγκάη (2010, 2011).

Ο Βρετανός με αυτή τη νίκη βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ σε 65-9 και έγινε ο μοναδικός παίκτης με περισσότερες από 60 νίκες το 2016.

Παράλληλα, μείωσε τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Νο 1 Νόβακ Τζόκοβιτς στους 2.415 βαθμούς. Ένα χάσμα που είναι ικανό να γεφυρωθεί έως το τέλος της σεζόν και να δούμε τον Σκωτσέζο να εκθρονίζει τον Τζόκερ.

Ωστόσο, ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους: «Δεν είχα στόχο να τελειώσω αυτή τη Νόβακ είχε κερδίσει στη Ντόχα, στο Αυστραλιανό Όπεν, στο Indian Wells, στο Μαϊάμι, στο Ρολάν Γκαρός, στη Μαδρίτη, ενώ ήταν και φιναλίστ στη Ρώμη, οπότε δεν είχα στόχο να φτάσω στο Νο. 1 πριν τελειώσει η χρονιά», δήλωσε ο Μάρει και πρόσθεσε,

«Συνεχίζει (ο Τζόκοβιτς) να είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και θα κερδίσει αρκετούς αγώνες. Έχει πολύ καιρό να χάσει νωρίς σε κάποιο τουρνουά. Θα είναι πολύ δύσκολο να τον περάσω

Προφανώς την επόμενη χρονιά θα έχω ακόμα καλύτερη ευκαιρία. Δεν έπαιξα τον Φεβρουάριο φέτος και επίσης δεν τα πήγα καλά στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, οπότε δε θα έχω πολλούς βαθμούς για να υπερασπιστώ».

Σε ότι αφορά στον Μπαουτίστα - Αγκούτ διένυσε την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του και αυτό θα πιστωθεί με την άνοδο του στο Νο 13 της παγκόσμιας κατάταξης, το οποίο φυσικά είναι career high για τον Ισπανό.

 

Τελευταία Νέα