Ημερίδα ιππασίας στην Κρήτη

Ημερίδα ιππασίας στην Κρήτη

Ημερίδα με θέμα «Η ιππασία στην Κρήτη» διοργανώνουν από κοινού αυτή την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια της Κρήτης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Ημερίδα ιππασίας στην Κρήτη

Η ημερίδα, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου στον Καρτερό και θα αρχίσει στις 10.00, γίνεται με την υποστήριξη των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Αγ. Βασιλείου και Χανίων και έχει ως βασικό στόχο την  προβολή και τη διάδοση του αθλήματος της Ιππασίας και της χρήσης του αλόγου στην Κρήτη σε διάφορους τομείς, καθώς και την ανάδειξη των Κρητικών ιππικών σωματείων και των δράσεών τους.

Θέματα της ημερίδας είναι η αθλητική ιππασία, η ελεύθερη ιππασία, η θεραπευτική ιππασία και ο ιπποτουρισμός. Τόσο η Περιφέρεια όσο και η ΕΟΙ ελπίζουν να καθιερωθεί η Ημερίδα ως θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό ιππικό θέμα.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει διάφορες ομιλίες σε χώρο εκδηλώσεων του ομίλου και αθλητικές επιδείξεις ιππικής δεξιοτεχνίας, παρα‐ιππασίας και υπερπήδησης εμποδίων στο στίβο της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΕΟΙ, κ. Νικόλαος Παράσχης, ενώ για το άθλημα θα μιλήσουν, ανάμεσα σε άλλους, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δημήτρης Γουναράς και ο Ταμίας, κ. Στάθης Παναγάκης. 

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, στους χώρους του Ιππικού Ομίλου, θα λειτουργεί Έκθεση φωτογραφίας και πολυμέσων του Στέργιου Βενέρη με θέμα «Άλογο & Ιππασία στην Κρήτη». 

Συνέντευξη Τύπου για την ημερίδα θα δοθεί την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου. 

 

Best of internet