Αποχωρεί νικήτρια στις πισίνες και στη ζωή!

Αποχωρεί νικήτρια στις πισίνες και στη ζωή!

Αποχωρεί νικήτρια στις πισίνες και στη ζωή!

H Ίνγκε Ντέκερ έριξε τίτλους τέλους στην αθλητική της καριέρα, αφού πρώτα βγήκε νικήτρια της ζωής!

Η Ολλανδή κολυμβήτρια, η οποία νίκησε τον καρκίνο και κατάφερε να δώσει το «παρών» για 4η φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, ανακοίνωσε την απόφαση της να αποσυρθεί μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

Η κορυφαία κολυμβήτρια κατέκτησε ένα χρυσό (2008), ένα ασημένιο (2012) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2004) με την ομάδα 4x100μ. ελεύθερο της Ολλανδίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πλούσια συλλογή της περιλαμβάνει ακόμη τρεις παγκόσμιους τίτλους, δύο με τη «σκυταλοδρομία» και έναν στα 50μ. πεταλούδα, το 2011, και δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 2006 στα 100μ. πεταλούδα και το 2008 στα 4x100μ. ελεύθερο. Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις της και στην 25άρα πισίνα, όπου κατέκτησε 7 παγκόσμιους και 15 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Ντέκερ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και θεραπείες, καταφέροντας να ρίξει την αυλαία της καριέρας της όπως εκείνη την είχε φανταστεί στο Ρίο, όπου κατετάγη 4η με την ομάδα 4x100μ. ελεύθερο της Ολλανδίας και φτάνοντας παράλληλα ως τα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο. «Και μόνο που έφτασα στο Ρίο, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της καριέρας μου» ανέφερε στην ανακοίνωση της αποχώρησής της.

Best of internet