Έφηβος πια χωρίς Fedal...

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Έφηβος πια χωρίς Fedal...

bet365

Ήταν το καλοκαίρι του 2003 όταν γεννήθηκε. Ήταν εκείνη η χρονιά που για πρώτη φορά Φέντερερ και Ναδάλ βρέθηκαν στο τοπ-4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μεγάλωσε, πήγε σχολειό και οι γονείς του, του χάρισαν λίγο μετά την πρώτη του ρακέτα. Στα 13 του πια βλέπει τους αθλητές που τον ενέπνεαν όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκονται για πρώτη φορά εκτός της πρώτης τετράδας!

Οι δύο υπεύθυνοι για την εκτόξευση της δημοτικότητας του αθλήματος, κατακτώντας 31 από τα 44 γκραν σλαμς από το καλοκαίρι του 2003 όταν ο Φέντερερ κατέκτησε το Γουίμπλεντον, έως το καλοκαίρι του 2014, όταν ο Ράφα σήκωσε για τελευταία φορά το Ρολάν Γκαρός δεν είναι πια στο τοπ-4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρότι και οι δύο παραμένουν σε κορυφαίοι επίπεδο, το γεγονός από μόνο του σημαίνει το τέλος μίας εποχής, στη διάρκεια της οποίας είχαμε την τύχη να απολαύσουμε εκπληκτικό τένις, όπως και την ανεπανάληπτη κόντρα μεταξύ τους.

Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της απόφασης του Φέντερερ να κάνει ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα έως το τέλος της σεζόν, προκειμένου να δώσει χρόνο στο σώμα του να επουλωθεί από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν, ενώ ο Ισπανός αποκλείστηκε στα προημιτελικά του China Open από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με συνέπεια να μην υπερασπιστεί τους 300 βαθμούς που κέρδισε πέρυσι στην κινεζική πρωτεύουσα.

Έτσι, από σήμερα, ο Ράφα υποχώρησε στο Νο 5 του κόσμου, με τον Φέντερερ να βρίσκεται στο Νο 7 από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία φορά που οι Fedal απουσίαζαν από την κορυφαία τετράδα ήταν στις 6 Ιουλίου 2003, τότε ο Φέντερερ ήταν στο Νο 5 και ο Ναδάλ στο Νο 76!

 

Τελευταία Νέα