Δεν χωράει η «Πυραμίδα» στο ΔΑΚ Ηλιούπολης...

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Δεν χωράει η «Πυραμίδα» στο ΔΑΚ Ηλιούπολης...

bet365

Για κοροϊδία κάνει λόγο ο Σύλλογος Πυραμίδα από το Δήμο Παύλου Μελά, για τη μη παραχώρηση ωρών στο γυμναστήριο της περιοχής, με τον Αντιδήμαρχο, Δημήτρη Λαλέ να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με την Γιάννα Τοκατλίδου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Πυραμίδα, ο Δήμος αρνείται εδώ και τρία χρόνια να παραχωρήσει έστω και μία ώρα στο δημοτικό γυμναστήριο του ΔΑΚ Ηλιούπολης, στο οποίο στεγάζεται η Ολυμπιάδα Σταυρούπολης, δίνοντας υποσχέσεις τις οποίες ποτέ δεν τηρεί.

«Η Πυραμίδα είναι ένας σύλλογος ο οποίος ήταν ενεργός από το 1981 έως το 2004. Το διάστημα αυτό συστεγαζόταν με την Ολυμπιάδα. Ο σύλλογος επαναδραστηριοποιήθηκε το 2013 και παρά τις συνεχείς αιτήσεις μας για να πάρουμε ώρες στο γυμναστήριο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή κοροϊδία, με την αιτιολογία ότι δεν χωράμε.

Έτσι, αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο της Μίκρας, το οποίο είναι 1,5 ώρα μακριά, κάνουμε προπόνηση 3 ώρες και ξανά πίσω έπειτα από 1,5 ώρες. Η ταλαιπωρία των παιδιών είναι ανείπωτη.

Τα όργανα που χρησιμοποιεί η Ολυμπιάδα Σταυρούπολης τα έχει παραχωρήσει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για να εξυπηρετούνται όλοι οι σύλλογοι. Πραγματικά με βάζει σε σκέψεις η στάση του αντιδημάρχου, κ. Λαλέ να αρνείται κατηγορηματικά να μας δώσει έστω και 3 ώρες την εβδομάδα.

Σημειώνω δε ότι εκτός από το χώρο άθλησης, ο δήμος έχει παραχωρήσει στην Ολυμπιάδα και γραφείο, κάτι το οποίο απαγορεύεται.

Τον Ιούλιο ο κύριος Λαλές κάλεσε όλα τα σωματεία απ’ όλα τα αθλήματα του Δήμου Παύλου Μελά προκειμένου να προτείνουν τις ώρες και τους χώρους που θέλουν να στεγαστούν.

Τα αιτήματα θα περνούσαν από αρμόδια επιτροπή, την εισήγηση της οποία θα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο, ώστε όλα να είναι σύννομα. Αυθαίρετα για μία ακόμη φορά δεν πήραμε ώρες με τη δικαιολογία ότι δεν χωράνε τα δικά μας παιδιά».

Η θέση του αντιδημάρχου, Δημήτρη Λαλέ για το θέμα είναι η εξής: «Το ΔΑΚ Ηλιούπολης κατασκευάστηκε το 2004. Την περίοδο που τα δύο σωματεία συγκατοικούσαν ήταν σε έναν ιδιωτικό χώρο, τον οποίο ενοικίαζαν τα δύο σωματεία και χρησιμοποιούνταν το ισόγειο από τη μία ομάδα και ο 1ος όροφος από την άλλη. Μία πυρκαγιά είχε ως συνέπεια να διακοπεί η λειτουργία της Πυραμίδας.

Η Πυραμίδα με στεναχώρησε γιατί επιμένει να μπει στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι θα προσπαθήσουμε να την εξυπηρετήσουμε με την εύρεση άλλου χώρου εντός του Δήμου Παύλου Μελά. Ο Δήμος μας έχει προκύψει από την συγχώνευση τριών δήμων, αυτών της Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας και είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. Προτεραιότητα και υποχρέωση μας είναι να προάγουμε τον μαζικό αθλητισμό και όχι τον σωματειακό.

Εν τούτοις δεν αρνηθήκαμε να βρούμε χώρο στην Πυραμίδα, απλώς δεν γίνεται να εξυπηρετηθούν τα δύο σωματεία.
Ενδεχομένως από την Πυραμίδα να επιμένουν γιατί θέλουν να πάρουν από τα παιδιά της Ολυμπιάδας.

Καλό θα ήταν να βρεθεί ένας χώρος σε μία άλλη περιοχή του Δήμου.
Φερ’ ειπείν υπάρχει το Σπίτι της άρσης βαρών, ένα γυμναστήριο το οποίο είχε κατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και αποπερατώθηκε το 2005. Έκτοτε παραμένει κλειστό, με αποτέλεσμα να έχει λεηλατηθεί.

Η επαναλειτουργία του θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πάρα πολλά σωματεία, ανάμεσα στα οποία και την Πυραμίδα.
Δεν μπορεί η Ολυμπιάδα που έχει 200 παιδιά να συνυπάρξει στον ίδιο χώρο με την Πυραμίδα, είναι σαν να βάζεις στον ίδιο χώρο τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Απλά δεν γίνεται, γιατί συμπίπτουν οι ώρες που ζητούν τα σωματεία, αφού όλοι θέλουν ώρες απογευματινές, με δεδομένο ότι τα παιδιά είναι το πρωί στο σχολείο»

 

Τελευταία Νέα