Η τέχνη του freerunning (pics & vid)

Gazzetta team
Η τέχνη του freerunning (pics & vid)

bet365

Ή πώς να είσαι κουλ σε κάθε σου βήμα.

Πιστεύεις ότι είσαι κουλ.

Παίζεις τένις τα Σ/Κ, κάνεις crossfit μεσοβδόμαδα και τρέχεις με το καινούργιο σου αθλητικό στο πάρκο. ΟΛΟΙ σε κοιτάζουν.

Το βράδυ βγαίνεις στα καλύτερα μαγαζιά και οι παρέες τριγύρω περιμένουν τη δική σου παραγγελία για να αποφασίσουν τι θα ζητήσουν.

Λες πάντα τα πιο καλά αστεία και οι ατάκες σου γίνονται το inside joke των κολλητών σου.

Πιστεύεις ότι είσαι φοβερά κουλ. Μέχρι που ο δρόμος σου σε βγάζει στη Σαντορίνη.

Και όχι μια τυχαία ημερομηνία. Τον Σεπτέμβρη που το νησί φιλοξενεί το Red Bull Art of Motion. Οπότε κάπου εκεί όλα ανατρέπονται.

Φοβεροί τύποι και τύπισσες σου μαθαίνουν τι σημαίνει freerunning και σε αφήνουν να κλαις στη γωνιά σου (αν είναι να κλάψεις κάπου, τότε η Οία είναι ένα ωραίο μέρος) και να υπόσχεσαι ότι δεν θα το ξαναπαίξεις ποτέ μάγκας επειδή έβαλες τρίποντο (ναι σε πιστεύουμε σαν εκείνο του Πρίντεζη) στο 3 on 3 της γειτονιάς.

Περίεργα tricks, runs και drops σε κάνουν να ξεχνάς αυτά που ήξερες για τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και σε ξεναγούν στην τέχνη της κίνησης. Με λίγα λόγια, νέοι και νέες «χορεύουν» στον δικό τους ρυθμό με φόντο το ηφαίστειο και εσύ προσπαθείς να ακολουθήσεις με το βλέμμα σου κάθε βήμα.

Πάρε μια ιδέα από εδώ:

Δεν είναι βιντεοπαιχνίδι – τα γραφικά δεν έχουν εξελιχθεί τόσο. Είναι σκηνές από την έκτη χρονιά του Red Bull Art of Motion.

Για την ιστορία, μάλιστα, ο Bart van der Linden αναδείχθηκε νικητής με κόλπα που όμοιά τους ίσως και να έχεις δει ξανά. Στον ύπνο σου.

Ο Ολλανδός εκτόπισε τα φαβορί, τον Έλληνα Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη και τον Λετονό Pavel Petkuns, συγκεντρώνοντας 383 βαθμούς.

Ο Αμερικανός Alfred Scott τερμάτισε δεύτερος μόλις με τέσσερις βαθμούς διαφορά. Ο συμπατριώτης του, Joey Adrian, πήρε την τρίτη θέση με 373 βαθμούς στην κορυφαία freerunning αναμέτρηση που συγκέντρωσε τους καλύτερους αθλητές από 13 διαφορετικές χώρες.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα;

Η Lynn Jung από το Λουξεμβούργο κέρδισε το Best Female Award, εκπροσωπώντας την ολοένα και εξελισσόμενη γυναικεία σκηνή του freerunning.

Τώρα νιώθεις λίγο χειρότερα;

Ραντεβού του χρόνου στο νησί που φημίζεται για το ηλιοβασίλεμά του αλλά και την εμπειρία του στο freerunning.

 

Τελευταία Νέα