Boλές Ντουμουλάν κατά Ουίγκινς

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Boλές Ντουμουλάν κατά Ουίγκινς

bet365

«Βρωμάει» η υπόθεση του Μπράντλεϊ Ουίγκινς σύμφωνα με τον Τομ Ντουμουλάν.

Ο Ολλανδός ποδηλάτης με δηλώσεις του στην Mail τόνισε ότι οι εξαιρέσεις που είχε πάρει από τον WADA ο Βρετανός για χρήση ισχυρών κορτικοστεροειδών για θεραπευτικούς λόγους είναι σκανδαλώδεις.

ο Ουίγκινς σύμφωνα με τα πρόσφατα αρχεία που διέρρευσαν φέρεται να έκανε χρήση τριαμκινολόνης λίγες ημέρες πριν από το Γύρο Γαλλίας του 2012, στον οποίο αναδείχθηκε νικητής, όπως επίσης και αυτόν της προηγούμενης χρονιάς αλλά και το Diro d'Italia του 2013.

«Ενέσιμη; Δηλαδή είχε πολύ σοβαρό άσθμα. Αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει με τους κανονικούς ασθματικούς. Πόσο μάλλον με τους αθλητές που παθαίνουν άσθμα λόγω της άσκησης. Το φάρμακο στην περίπτωση του Ουίγκινς έδρασε για εβδομάδες, επομένως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μην αγωνιστεί για εβδομάδες. Βρωμάει», δήλωσε ο Ντουμουλάν, «ασημένιος» Ολυμπιονίκης.

Από την πλευρά του ο Ουίγκινς με δηλώσει του στο BBC τόνισε: «Υποφέρω εδώ και χρόνια από το άσθμα, πήγα στον γιατρό της ομάδας και εκείνος με παρέπεμψε σε έναν ειδικό για να δει θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο προκειμένου να θεραπεύσουμε τα προβλήματα. Μας είπε λοιπόν πως γίνεται αλλά θα χρειαστεί ειδική άδεια από τον αρμόδια αρχή της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Πρέπει να παρουσιάσεις και να παρέχεις στοιχεία από τον ειδικευμένο γιατρό, τα οποία στη συνέχεια εξετάζουν τρεις ανεξάρτητοι γιατροί και σου επιτρέπουν να πάρεις το σκεύασμα.

Αν κάποιος από τους τρεις πει όχι, το αίτημα απορρίπτεται. Αυτό έγινε για τη θεραπεία της ασθένειας. Δεν έγινε για να προσπαθήσω να βρω τρόπο να κερδίσω πλεονέκτημα με άδικο τρόπο».

 

Τελευταία Νέα