Eπίθεση Καραμανλή σε Κοντονή

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Eπίθεση Καραμανλή σε Κοντονή

bet365

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή επιτέθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή για την υποψηφιότητα του διευθυντή του γραφείου του, Ιάκωβου Φιλιππούση, στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για εκπρόσωπος στην ΕΟΕ.

Η Αννα Καραμανλή κατέθεσε σήμερα (23/09) επερώτηση στη Βουλή με θέμα «Παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού στις εκλογές Αθλητικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής», ενώ με δήλωσε της καταγγέλλει τον Σταύρο Κοντονή ότι, «μπορεί μπροστά στις κάμερες να φορά το κοστούμι της εξυγίανσης και της διαφάνειας στον αθλητισμό, αλλά πίσω από αυτές πρωταγωνιστεί σε παρασκηνιακές κινήσεις που στόχο έχουν τον έλεγχο και την επιρροή αθλητικών ομοσπονδιών.

Όταν δεν καπηλεύεται με στόμφο τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, εμπνέεται και πραγματοποιεί - μέσω του περιβάλλοντός του - ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των Ομοσπονδιών, ασκώντας πιέσεις σε αθλητικά σωματεία και παράγοντες. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επιστρατεύσει και να εκθέσει τους στενότερους συνεργάτες του.

Το πόρισμα (σ.σ.: του λογιστικού ελέγχου που έγινε στις 11/03/2015) με καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα. Προφανώς για τον κ. Κοντονή αυτός που ασκεί έλεγχο μπορεί να εκπροσωπεί και αυτούς που ελέγχονται.

Αυτός που εγκρίνει χρηματοδοτήσεις, μπορεί να εκπροσωπεί και αυτούς που τις εισπράττουν. Αυτά μπορεί να είναι συμβατά με την ηθική του κ. Κοντονή, αλλά είναι πρωτόγνωρα για τον ελληνικό αθλητισμό».

Τέλος, η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την απόσυρση της υποψηφιότητας του Ιάκωβου Φιλιππούση: «Καλούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει τον συνεργάτη του από τις εκλογές και να επιτρέψει την ανεπηρέαστη διεξαγωγή τους σε όλες τις Ομοσπονδίες. Ο ελληνικός αθλητισμός δεν έχει ανάγκη ούτε από 'προστάτες' ούτε από 'τοποτηρητές'».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα