Πρεμιέρα με ντέρμπι

Gazzetta team
Πρεμιέρα με ντέρμπι

bet365

Με το ντέρμπι κορυφής των γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακός και του Δ.Α.Ο. Ταύρου ανοίγει η αυλαία της Α1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.


Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αγωνιστικές περιόδους των τελευταίων ετών αρχίζει αύριο στα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες προμηνύονται πολύ δυνατές και θεαματικές αναμετρήσεις για τον τίτλο, ενώ ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι διαθέτουν ξένο αθλητή ή αθλήτρια οι μισές ομάδες!

Στην αρχή την παράσταση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα κλέψουν οι γυναίκες διότι στο πρόγραμμα του Σαββάτου δεσπόζει η συνάντηση του Ολυμπιακού με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου (ώρα έναρξης 13:00). Οι δύο ομάδες είχαν «μονομαχήσει» μέχρι τέλους για τον περσινό τίτλο και με αλλαγές στα ρόστερ εμφανίζονται και φέτος στους διεκδικητές.

Ο πρωταθλητής Δ.Α.Ο.Τ. ενέταξε στο δυναμικό του τη Φίλη και την Εξάρχου, ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός τη Γαλλίδα Ματενέ και τη Νικουλάε. Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η Λάουρα Νικουλάε και η Φιλαρέτη Εξάρχου. Ομολόγησαν ότι προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρον πρωτάθλημα με τρεις ομάδες υποψήφιες για τον τίτλο κι ορισμένες ακόμα πολύ επικίνδυνες και συμφώνησαν ότι δεν χωράνε προγνωστικά για το αυριανό ματς.


Η Νικουλάε επέστρεψε στον Ολυμπιακό έπειτα από 6 χρόνια. Επιθυμεί να πανηγυρίσει κι άλλον τίτλο με τη φανέλα του κι ετοιμάζεται για πολύ δύσκολη σεζόν. «Αυτό το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Βλέπω τρεις βασικές διεκδικήτριες ομάδες, εμάς, τον Δ.Α.Ο.Τ. και τις Σάρισες Φλώρινας και μία τέταρτη, που είναι επίσης πολύ υπολογίσιμη τη Χ.Α.Ν.Θ.. Μ’ αρέσουν τα νέα δεδομένα και περιμένω ανυπόμονα την έναρξη», τόνισε η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και αναφορικά με το αυριανό ντέρμπι είπε:

«Κατ’ αρχάς δεν είναι ό,τι καλύτερο να γίνεται στην πρώτη αγωνιστική ένα τέτοιο ματς. Δεν είναι ωραίο για κανέναν φίλο του αθλήματος, αλλά αφού τα έφερε έτσι η κλήρωση καλούμαστε να τα δώσουμε όλα και οι δύο ομάδες. Εκτιμώ πως θα είναι αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι και για την τελική του έκβαση θα παίξει ρόλο ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα, όπως και ποια το θέλει περισσότερο. Προσθέτουν ενδιαφέρον οι αλλαγές στα ρόστερ και των δύο ομάδων, όπως και οι ξένες παίκτριες. Περιμένω να γίνει ένα ματς με πάθος, με φερ πλέι και να ενθουσιάσει τον κόσμο».

Για το γεγονός ότι μετά την αλλαγή από την ομοσπονδία το διπλό δεν είναι πλέον τέταρτο στη σειρά των αγώνων ομαδικού, αλλά τελευταίο και μπορεί να παιχτεί μόνο στο 3-3 η Νικουλάε σχολίασε ότι «τώρα το βάρος θα πάει στα ατομικά παιχνίδια και γενικά η αλλαγή στη σειρά για το διπλό θα επηρεάσει ομάδα που βασίζεται στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Τελειώνοντας η πολύπειρη αθλήτρια επισήμανε ότι η Γαλλίδα Ματενέ είναι καλή παίκτρια και θα βοηθήσει, ότι περιμένει τη Χριστοφοράκη ανανεωμένη και φορμαρισμένη «διότι έχει προετοιμαστεί κι έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό», ενώ μίλησε για «βάθος στον πάγκο με τις νεοαποκτηθείσες νεαρές Τέρπου και Σοφρά να έχουν πολλές δυνατότητες».

Η Εξάρχου επανέρχεται στην Α1 μετά από 4 χρόνια και είναι ξανά στην υπηρεσία της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου όπου αναδείχτηκε. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Δ.Α.Ο.Τ. να κρατήσει τα σκήπτρα, αλλά τονίζει ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό.

«Ενδεχομένως να είναι και το πιο δυνατό των τελευταίων δέκα χρόνων διότι βλέπω τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο με μοιρασμένες πιθανότητες, εμάς τον Ολυμπιακό και τις Σάρισες και άλλες δύο, τη Χ.Α.Ν.Θ. και το Πέρα να μπορούν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικές. Είναι πολύ καλό επίσης για τον συναγωνισμό και το επίπεδο του πρωταθλήματος, που έχουμε αρκετές ξένες παίκτριες. Προσωπικά χαίρομαι που ξαναπαίζω στην Α1 και ήθελα να γυρίσω αφού η Α2, όπου ήμουν αναγκαστικά λόγω της παράλληλης συμμετοχής στη Σουηδία δεν είχε να μου προσφέρει κάτι αγωνιστικά».


Εστιάζοντας στην αυριανή σπουδαία αναμέτρηση η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 σημείωσε: «Σίγουρα το πρώτο ματς είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο και κρύβει άγχος, σκεφτείτε τώρα, που είναι και ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είναι εξίσου δυνατή ομάδα με γεμάτη τριάδα και δύο επικίνδυνες νεαρές αθλήτριες, αλλά νομίζω ότι και το δικό μας ατού είναι ότι έχουμε γεμάτη τετράδα με όλες τις παίκτριες σε πολύ καλό επίπεδο και με διαφορετικά είδη παιχνιδιού.

Δεν φαίνεται να υστερεί κάποια ομάδα στην τρίτη παίκτρια κι αυτό κάνει ακόμα πιο ισορροπημένο το ματς. Πιστεύω ότι το ματς της πρεμιέρας θα κριθεί εκεί που συνήθως κρίνονται τα ντέρμπι: Δηλαδή στο ποιος θα είναι πιο ψύχραιμος, ενώ θα παίξει ρόλο και το στήσιμο των τριάδων. Αν ο αγώνας φτάσει στο 3-3 πιστεύω ότι έχουμε αρκετά καλό διπλό και δε έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Είναι περίεργο πάντως, που άλλαξε αυτό, αφού για χρόνια ξέραμε ότι σίγουρα θα παιζόταν διπλό».


Η πρεμιέρα της Α1 σηματοδοτεί ιστορική στιγμή για τις Σάρισες Φλώρινας, καθώς μετέχουν πρώτη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία. Το σωματείο μάλιστα, με αφορμή τη σημαντική αγωνιστική του ενίσχυση (με Λιου Γουχούα, Ζαβιτσάνου, Κιούφη, Κορδούτη) υπογράμμισε στην ιστοσελίδα του ότι θέλει να γίνει το πρώτο εκτός Αττικής, που θα πανηγυρίσει πρωτάθλημα Ελλάδας στις γυναίκες!


Στην Α1 των ανδρών το πρώτο αγωνιστικό διήμερο δεν έχει το μεγάλο ντέρμπι, όμως περιλαμβάνει δυνατά παιχνίδια τα οποία μπορούν να δείξουν πράγματα για τις δυνατότητες κάποιων ομάδων. Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει το πληρέστερο ρόστερ (Παπαγεωργίου, Μέντες, Ρηνιώτη, Σγουρόπουλο, Σταματούρο) και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης εμφανίζει φιλοδοξίες στην πρώτη του παρουσία στην κορυφαία κατηγορία (με Γέφτοβιτς, Βλοτινό, Μανουσώφ, Παπαδάκη).

Πρωταγωνιστικό ρόλο μπορεί να παίξει και ο Α.Ο. Πεύκης λόγω της επιστροφής των αδερφών Κωνσταντινόπουλων, ενώ στην πορεία θα φανεί πόσο ανταγωνιστικοί μπορούν να γίνουν οι πρώην πρωταθλητές Ελλάδας Α.Σ. Πέρα Αθηνών και Α.Ο. Ταταύλα, που έχασαν φέτος μέρος της δύναμής τους. Το πρωτάθλημα θα έχει και αυτή την περίοδο 9 ομάδες και όχι 10, όπως προβλέπεται, καθώς δεν δήλωσε συμμετοχή ο Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας.

Το πρόγραμμα του πρώτου διημέρου:
Στην Α1 ανδρών:
Το Σάββατο στις 13:00:
Φιλία Ορεστιάδας-Ολυμπιακός
Άρης Βούλας-Ο.Α. Χανίων
Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πέρα
Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Ελληνικού
Ρεπό ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο στις 16:00:
Α.Σ. Πέρα-Α.Ο. Ταταύλα
Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Πεύκης
Ολυμπιακός-Άρης Βούλας
Ηρακλής-Φιλία Ορεστιάδας
Ρεπό ο Α.Ο. Ελληνικού
Την Κυριακή στις 10:00:
Άρης Βούλας-Ηρακλής Θεσσαλονίκης
Α.Ο. Πεύκης-Ολυμπιακός
Ταταύλα-Ο.Α. Χανίων
Α.Ο. Ελληνικού-Α.Σ. Πέρα
Ρεπό η Φιλία Ορεστιάδας
Στην Α1 γυναικών:
Το Σάββατο στις 13:00:
Πέρα Αθηνών-Σάρισες Φλώρινας
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Δ.Α.Ο. Ταύρου
Α.Ο. Ταταύλα-Φοίνικας Αγ. Σοφίας
Άρης 2006-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο στις 16:00:
Σάρισες Φλώρινας-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Δ.Α.Ο. Ταύρου-Άρης 2006
Φοίνικας Αγ. Σοφίας-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Ταταύλα
Την Κυριακή στις 10:00:
Α.Ο. Ταταύλα-Σάρισες Φλώρινας
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Πέρα Αθηνών
Άρης 2006-Φοίνικας Αγ. Σοφίας
Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Δ.Α.Ο. Ταύρου

 

Τελευταία Νέα