Την Κυριακή για το «Be active» στην πλατεία Κοτζιά

Gazzetta team
Την Κυριακή για το «Be active» στην πλατεία Κοτζιά

bet365

Μεγάλη πολυδιάστατη και πολύπλευρη εκδήλωση του Be Active με κύριο θέμα το χάντμπολ και πλούσια αθλητική- κοινωνική δράση.

Με το σύνθημα «Ελάτε να παίξουμε χάντμπολ και να προσφέρουμε» η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος καλεί όλα τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και γενικά όλους τους συντελεστές του αθλήματος να δώσουν δυναμικό «παρών» στην πλατεία Κοτζιά την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου (10:00-14:00).

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Βe Active με συνδιοργανωτές την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΚΕΔΕ, τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ, ενώ υποστηρικτής είναι η εταιρεία NANOU DONUTS. Χορηγός επικοινωνίας του Be Active είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑσπορ, ενώ μάλιστα μεταδίδεται καθημερινά τηλεοπτικό σποτ σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος.

Θα συμμετέχουν εκατοντάδες μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες 8-14 ετών από τις ομάδες της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ), παιδιά από τα σχολεία, ενώ η πρόσκληση είναι ανοιχτή για τον οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει το άθλημα.


Στην γιορτή θα πάρουν μέρος και οι γονείς παίζοντας με τα παιδιά τους, αφού αυτό είναι ακριβώς και το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής, ενώ θα υπάρξει ξεχωριστός αγώνας ανάμεσα σε καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, διαιτητές και βετεράνους του αθλήματος.


Παρόντες φυσικά θα είναι και μεγάλα αστέρια του ελληνικού χάντμπολ από τις ομάδες της Αττικής, αλλά και Ολυμπιονίκες.

Το χάντμπολ κοντά στον συνάνθρωπο
Για μια ακόμα φορά η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συνδυάζει τον αθλητισμό με την κοινωνική δράση και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο με τα μότο: «Βe Active, Be Human, Be Handball» και «Be Active but not only for yourself. Be Active for the others».

Έτσι συμβάλλει στην στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.
Για αυτόν τον λόγο θα βρίσκεται στην εκδήλωση ο Κώστας Πολυχρονόπουλος με την «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος» που θα μαγειρέψει για όλους τους παρευρισκόμενους

Θα πραγματοποιηθεί επίσης συλλογή τροφίμων για την «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος», συλλογή τροφίμων και φαρμάκων με την βοήθεια του Δικτύου Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ και του Δικτύου Αλληλεγγύης «Η Σανίδα» για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων, συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής για το hot spot του Δήμου Τρικκαίων.

Ενημέρωση για ιατρικά θέματα
Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και το σημαντικό ρόλο της άθλησης, για την οστεοπόρωση και την διατροφή μέσα από ενημερωτικά έντυπα και για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών από τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Οδηγίες για την προσέλευση
Λόγω παράλληλης εκδήλωσης, το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό.
Ως εκ τούτου οι δρόμοι που θα είναι ανοιχτοί και από τους οποίους θα μπορεί να γίνει η πρόσβαση στην πλατεία Κοτζιά είναι οι:
Πειραιώς, Γ’ Σεπτεμβρίου, Κηφισίας, Πατησίων, Αλεξάνδρας.
Τα λεωφορεία και τα ΙΧ, αφού αφήσουν τα παιδιά στον χώρο της εκδήλωσης θα μπορούν να παρκάρουν στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

Κανονικά λειτουργούν οι σταθμοί ηλεκτρικού και μετρό σε Ομόνοια και Μοναστηράκι.

Για την συλλογή φαρμάκων (Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αθηναίων)
-Παυσίπονα
-Αντιβιώσεις
-Betadine
-Salospir
-Σιρόπια για βήχα

Για την συλλογή τροφίμων (Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αθηναίων)
-Γάλα εβαπορέ (μεγάλη ανάγκη)
-Ζυμαρικά
-Αλεύρι
-Ζάχαρη

Για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»
-Γάλα
-Λάδι
-Μακαρόνια
-Ρύζι
-Πιρούνια μιας χρήσεως
-Όσπρια
-Ψωμί μακράς διάρκειας

Για τα είδη προσωπικής υγιεινής (hot spot του Δήμου Τρικκαίων)
-Είδη για την έμμηνο ρύση
-Σαμπουάν
-Σαπούνι
-Παιδικά σαμπουάν
-Μωρομάντηλα
-Πάνες
-Υποσέντονα
-Σφουγγάρια μπάνιου
-Μπατονέτες
-Οδοντόκρεμες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα