Eνισχυμένος ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Eνισχυμένος ο Ολυμπιακός

bet365

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, η πρώτη προπόνηση της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2016-2017.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες να επαναλάβουν την περσινή εντυπωσιακή πορεία που τους έφερε στον τελικό του Champions League, κατακτώντας παράλληλα και το νταμπλ.

Η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου διεξήχθη με τους νεοαποκτηθέντες, Μλάνταν Γιάνοβιτς, Άντρο Μπούσλιε, Άλμπερτ Εσπανιόλ και Στέλιο Αργυρόπουλο τους οποίους συμπλήρωσαν οι «παλιοί» Βαγγέλης Δελακάς, Γιώργος Ντόσκας, Μανώλης Μυλωνάκης, Γιόζιπ Πάβιτς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κυριάκος Ποντικέας, Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς, Στέφανος Γαλανόπουλος και Mανώλης Πρέκας.

Ο Γιάννης Φουντούλης που έδωσε το παρών θα ενσωματωθεί σταδιακά το επόμενο διάστημα στην προετοιμασία ενώ ο βοηθός του Θοδωρή Βλάχου, Χρβόγκε Κόλιανιν αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Βλάχος: «Ίδιος και καλύτερος από πέρσι ο κορμός»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: «H περσινή χρονιά ήταν δύσκολη σε όλη τη διάρκεια της, όχι μόνο το καλοκαίρι. Όλα τα παιδιά είχαν πολλές υποχρεώσεις και μόλις τέσσερις ημέρες κενό από το Final Six μέχρι την έναρξη προετοιμασίας με την Εθνική ομάδα. Αυτό είναι κάτι που σε καταπονεί όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Τώρα έχουμε ξεκουραστεί όλοι, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξεκινάμε με όρεξη για να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας που είναι πάντα η κορυφή. Φέτος γίνανε κάποιες αλλαγές και προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Όχι σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι ο κορμός, η φιλοσοφία και το στυλ της ομάδας θα είναι το ίδιο και καλύτερο.

Οι παίκτες που έχουν προστεθεί, ήθελαν πάρα πολύ να έρθουν στον Ολυμπιακό και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι πάρα πολύ έμπειροι και μεγάλης αξίας. Δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε στην ομάδα μας, εξάλλου την παρακολουθούσαν και την ήξεραν και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα να γίνουν μέλη του συλλόγου μας. Έχουμε και δυο νέα που προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού και μαζί με τον Γαλανόπουλο έχουμε τρία παιδιά από τις Ακαδημίες.

Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τα παιδιά που ξεκινούν τώρα να αγωνίζονται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να γίνουν μέλη της μεγάλης ομάδας που θέλει να είναι πρώτη στην Ευρώπη. Επιστρέφουν λοιπόν και αυτοί για να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Από τους οπαδούς μας δεν έχουμε κανένα παράπονο, πέρσι έδωσαν βροντερό παρών στα περισσότερα και κρίσιμα παιχνίδια. Πιστεύω θα είναι και πάλι κοντά μας. Βλέπουν ότι αυτή η ομάδα έχει υγεία και στόχους και παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε τον Ολυμπιακό πρώτο».

Γιάνοβιτς: «Ένα βήμα περισσότερο από πέρσι!»

Μλάνταν Γιάνοβιτς: «Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω για τον Ολυμπιακό. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όχι μόνο βάσει της περσινής πορείας που έκανε αφού και τα προηγούμενα χρόνια βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο πόλο και διαθέτει πολλούς διεθνείς παίκτες. Ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα και μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσω τους εγχώριους τίτλους αλλά και το Champions League.

Πέρσι ο σύλλογος έφτασε μέχρι τον τελικό φέτος ελπίζω να κάνουμε ένα βήμα περισσότερο. Ξέρω πολύ καλά τους νέους μου συμπαίκτες, είναι όλοι πολύ καλοί και για μένα θα είναι πολύ εύκολο να συνεργαστώ μαζί τους και να χτίσω μια καλή σχέση. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας».

Δελακάς: «Όσο πιο ψηλά γίνεται»

Βαγγέλης Δελακάς: «Σίγουρα οι στόχοι είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά και να βρεθούμε στο Final Six όπου εκεί όλα γίνονται. Πέρσι ήμασταν δεύτεροι. Κάθε χρόνο ξεκινάς θέλοντας να κάνεις κάτι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά. Εμείς θα δοκιμάσουμε να κάνουμε τα πάντα και όσο το δυνατόν καλύτερα για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Είμαστε έτοιμοι 100% να ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Νομίζω πως μπορούν και θα τα καταφέρουν τα νεαρά παιδιά να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες του Ολυμπιακού. Και εγώ έτσι ξεκίνησα, ήρθα 18 χρονών στην ομάδα. Θα τους βοηθήσουμε και εμείς και όλα θα πάνε καλά».

Μυλωνάκης: «Όλοι γνωρίζουν τους στόχους του Ολυμπιακού»

Μανώλης Μυλωνάκης: «Καταρχάς να έχουμε καλή αγωνιστική σεζόν και υγεία για το προπονητικό τιμ και τους αθλητές. Πέρσι ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για εμάς. Φέτος θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να παρουσιαστούμε το ίδιο ικανοί και αποτελεσματικοί. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να φτάσουμε στο Final Six.

Όλοι γνωρίζουν τους στόχους του Ολυμπιακού, δεν είναι κάτι που μπορούμε να το κρύψουμε. Σίγουρα πολύ σημαντικοί στόχοι είναι το νταμπλ στην Ελλάδα και να εμφανιστούμε στην τελική φάση του Champions League. Είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε και γεμίσαμε τις μπαταρίες μας. Ξεκινάμε σήμερα και θα δούμε μέσα στη σεζόν πως θα εμφανιστούμε».

Αργυρόπουλος: «Σκεφτόμουν από το 2010 αυτή την ημέρα»

Στέλιος Αργυρόπουλος: «Και εμείς όταν ξεκινούσαμε βλέπαμε ότι υπάρχουν πολλοί και μεγάλοι παίκτες στην πρώτη ομάδα και από τότε μας έλεγαν ότι άμα προσπαθήσουμε σκληρά θα καταφέρουμε να βρεθούμε εδώ. Τώρα μας δίνεται αυτή η ευκαιρία αλλά αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιδιά αν προσπαθήσουν μπορεί να βρεθούν σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Ο προπονητής για να μας καλέσει σημαίνει ότι κρίνει πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό και σίγουρα εφόσον βρισκόμαστε εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ άγχος. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχω μπει σε ρυθμούς προπόνησης και σκέφτομαι από το 2010 όταν ξεκίνησα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, αυτή την ημέρα. Οπότε είμαι λίγο αγχωμένος η αλήθεια είναι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα