«Ντοπέ» οι αδερφές Γουίλιαμς και η Μπάιλς; (pics)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
«Ντοπέ» οι αδερφές Γουίλιαμς και η Μπάιλς; (pics)

bet365

Μία ομάδα ακτιβιστών χάκερ «χτύπησε» τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) αποκαλύπτοντας ότι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών με τις ευλογίες της WADA.

H κάτοχος 4 χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίου στην ενόργανη γυμναστική, Σιμόνε Μπάιλς, οι αδελφές Γουίλιαμς και άλλοι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σύμφωνα με τους «Fancy Bear», με την απόλυτη κάλυψη του WADA.

Η Μπάιλς φέρεται να έκανε χρήση μεθυλφενιδάτης και δεξτροαμφεταμίνης (διεγερτικά) και η Σερένα Γουίλιαμς: οξικοδόνης (οπιούχο αναλγητικό), υδρομορφίνης, πρεδνιζόνης και μεθυλπρεδνιζολόνης, το 2010, 2014 και 2015 τα οποία φυσικά ήταν στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών του WADA. Μάλιστα, η τελευταία σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους οι Ρώσοι λάμβανε τις ουσίες έχοντας ειδική άδεια από τον Δρ. Στούαρτ Μίλερ, μέλος της ITF.

Η αδελφή της, Βένους Γουίλιαμς από την πλευρά της, ήταν θετική σε: πρεδνιζόνης, πρεδνιζολόνης, τριαμκινολόνης και φορμοτερόλ. Στην περίπτωση της τελευταίας είναι γνωστό ότι πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα, σύνδρομο Sjögren, για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του οποίου χορηγούνται κορτιζονούχα σκευάσματα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οποιοσδήποτε αθλητής δύναται να κάνει χρήση σκευασμάτων (με απαγορευμένες ουσίες) όταν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι, εάν και εφόσον το δηλώσει.

Τα παραπάνω δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα των Fancy Bear, η οποία περιγράφει τους ισχυρισμούς ως «την κορυφή του παγόβουνου».

Ο WADA με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε το «χτύπημα», σημειώνοντας πως πρόκειται για ομάδα Ρώσων χάκερ, όπως επίσης και ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά» την επίθεση: «Καταδικάζουμε την κυβερνο-επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντι-ντόπινγκ. Εχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία».

Προφανώς, η κίνηση αυτή είναι η ανεπίσημη απάντηση των Ρώσων για την αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Ο κυβερνο-εκφοβισμός των αθώων αθλητών είναι μια δειλή και ποταπή πράξη. Είναι καιρός για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, να σηκωθεί και να καταδικάσει αυτή την διαδικτυακή επίθεση, προς τον καθαρό αθλητισμό και τα δικαιώματα των αθλητών», ανέφερε η δημοσίευση της USADA.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα