Μεγάλο φάουλ από τον Μπαχ!

Μεγάλο φάουλ από τον Μπαχ!

Ο Τόμας Μπαχ δεν θα παραστεί στην τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, διότι προτίμησε αντί να τιμήσει τους περισσότερους από 4.000 αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες, να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον πρώην πρόεδρο της Δυτικής Γερμανίας, Βάλτερ Σεελ. 

Μεγάλο φάουλ από τον Μπαχ!

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής Ρίο 2016, Μάριο Ανδράδα σημειώνοντας: «Προφανώς λυπούμαστε που ο πρόεδρος Μπαχ δεν μπορεί να παραστεί στην Τελετή Έναρξης, όπως ήταν προγραμματισμένο. Αντιλαμβανόμαστε ότι μία απρόβλεπτη κατάσταση τον ανάγκασε να παραμείνει στην Ευρώπη. 

Είμαστε σε επαφή με εκείνον και τους φίλους μας στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ακόμα μαθαίνουμε από εκείνους. Ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε στην Βραζιλία το γρηγορότερο δυνατό».

Είναι η πρώτη φορά από το 1984 που ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δεν θα είναι παρόν στην τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η επιλογή του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο να παραστεί στην κηδεία του Σεέλ, αυτομάτως στο μυαλό όλων δίνει το μήνυμα ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο μόνο ως ανεπίτρεπτο μπορεί να χαρακτηριστεί. 

 

Best of internet