H πρώτη μέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Χίου

Gazzetta team
H πρώτη μέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Χίου

bet365

Η ιστιοπλοΐα γιορτάζει στη Χίο με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου, να ξεκινά με ιδανικές συνθήκες.

Εκτός από την άψογη οργανωτικά διοργάνωση, ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στους ιστιοπλόους καθώς οι βορειοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν ήταν συνεχώς στα 15-16 μίλια, βοηθώντας τα πληρώματα να απολαύσουν την ιστιοπλοΐα και να δώσουν σπουδαίες μάχες, στο στενό ανάμεσα στη Χίο και το Τσεσμέ.

Τα σκάφη κάλυψαν τα 26 μίλια της πρώτης ιστιοδρομίας Ανοικτής Θάλασσας αρκετά γρήγορα, κάνοντας κάτι παραπάνω από τρεις ώρες, με αποτέλεσμα τα πληρώματα να έχουν και χρόνο για να απολαύσουν τις υπέροχες ομορφιές της Χίου.

Τα πέντε πρώτα σκάφη της 1ης ιστιοδρομίας ήταν:

1) PEGA-MUSTO-ATHENIAN με κυβερνήτη το Δημήτριο Αλεβιζάκη

2) ELLINIXX με κυβερνήτη το Στέργιο Λεονταρίδη

3) ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη το Γιώργο Αυγερινό

4) VENTUS με κυβερνήτη το Μιχάλη Κλούβα

5) BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη

5) ΟΧΥGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

Ο Θανάσης Μπαξεβάνης κυβερνήτης του σκάφους BAXIMUS δήλωσε: Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετέχουν μερικά από τα καλύτερα σκάφη στην Ελλάδα και θα αγώνας με μεγάλο ανταγωνισμό. Τα μποφόρ τα περιμέναμε, Χίος είναι, όλοι οι ιστιοπλόοι που είναι εδώ είναι πάρα πολύ δυνατοί. Θα κάνουν αυτό που πρέπει , ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλού επιπέδου, εύχομαι να τον απολαύσουν όλοι και το Πανελλήνιο να αφήσει στο νησί μια παρακαταθήκη και να γίνει το έναυσμα να έλθουν στη θάλασσα νέα παιδιά».

Ο Νίκος Κλαδιάς από το σκάφος NEMESIS είπε: «Για τη Χίο είναι μεγάλη επιτυχία που φιλοξενεί τέτοιου είδους διοργάνωση. Είμαστε ένα ακριτικό νησί και η φιλοξενία μιας τέτοιας οργάνωσης μόνο θετικά αποτελέσματα έχει. Το νησί αυξάνει “τους πόντους του” και έχει πολλά περιθώρια να αυξήσει ακόμη περισσότερο το θαλάσσιο τουρισμό, ειδικά στην ιστιοπλοΐα, η οποία είναι η πιο οικολογική μορφή τουρισμού που μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος σήμερα».

Το βράδυ της Τρίτης έγινε η απονομή στους νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας αλλά και η επίσημη Τελετή Έναρξης. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συνεχιστεί την Τετάρτη με αγώνες όρτσα – πρίμα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την Τελετή Λήξης.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORC, που γίνεται υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, του Επιμελητηρίου Χίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου τα σκάφη ελλιμενίζονται στο κεντρικό λιμάνι της Χίου και οι ιστιοδρομίες γίνονται ανατολικά του νησιού, στο κανάλι Χίου – Τσεσμέ.

Για πληροφορίες

http://www.chiorc.gr/offshore2016

www.facebook.com/greeknationalchampionship2016

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα