«Ασημένιοι» Ντούσκος και Πέτρου!

«Ασημένιοι» Ντούσκος και Πέτρου!

To ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Πέτρου στη δίκωπο ελαφρών βαρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ-23 ετών που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.

«Ασημένιοι» Ντούσκος και Πέτρου!

Το ελληνικό δίδυμο, το οποίος μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην τετράκωπο ελαφρών βαρών καταλαμβάνοντας την 6η θέση, τερμάτισε δεύτερο στον τελικό με χρόνο 6:29.250, πίσω από τους Ελβετούς Ρουίντι και Σούρτς με 6:26.470.

Στην τρίτη θέση ακολούθησαν οι Τούρκοι Καρτάλ και Ουνσάλ με 6:30.920.

Το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Κ-23 των Εμμανουηλίδου-Κουκλωτίδου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του μικρού τελικού με 7:16.780 πίσω από την καναδική λέμβο (7:12.710). Ομοίως και η δίκωπος με τους Πασχάλη Κωνσταντά - Θωμα Καραμήτρο, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω από την γερμανική λέμβο (6:46.590) με 6:53.220.

Στον Γ' τελικό του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών οι Κυριάκος Αθανασιάδης, Βαγγέλης Μπέρης, Βασίλης Τσαλικίδης και Γιάννης Μαρόκος ολοκλήρωσαν την παρουσία τους κατακτώντας την στην πρώτη θέση και 13η στο σύνολο.

Στο σκιφ ελαφρών βαρών, η Γεωργία Δημάκου πήρε την πρόκριση στον τελικό, τερματίζοντας στην 3η θέση στον ημιτελικό πίσω από τις λέμβους των Σουηδίας και ΗΠΑ.

Στον τελικό της δικώπου άνευ νεανίδων προκρίθηκαν και οι Μαργαρίτα Γεωργούδη και Χριστίνα Μπούρμπου, οι οποίες πήραν την πρώτη θέση στον επαναληπτικό της Πέμπτης.

Εξάλλου, η Σοφία Ασουμανάκη έμεινε εκτός τελικού, τερματίζοντας στην 4η θέση της ημιτελικής της σειράς στο σκιφ γυναικών κάτω των 23 ετών.

Η Ασουμανάκη, η οποία προέρχεται από την κατάκτηση της 4ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με παρτενέρ την Κατερίνα Νικολαΐδου τερμάτισε σε χρόνο 7.39.07. Τις τρεις πρώτες θέσεις στην σειρά της, που χάριζαν και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, κατέκτησαν οι αθλήτριες από την Λιθουανία (7.33.09), τις ΗΠΑ (7.35.35) και την Αυστραλία (7.35.86).

Best of internet