To Mαυροβούνιο στην κορυφή!

Gazzetta team
To Mαυροβούνιο στην κορυφή!

bet365

Ο μεγάλος τελικός του Μεσογειακού Κυπέλλου υδατοσφαίρισης στα Χανιά, που βρήκε νικήτρια την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου στα πέναλτι (23-22 την Ουγγαρία), επιβεβαίωσε το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης.

Οι δυο φιναλίστ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (12-12) στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με τους Μαγυάρους να ισοφαρίζουν στα 7’’ (Φέκετε).

Στην διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε να εκτελεστούν συνολικά 25, με τον Πέταρ Τεσάνοβιτς (κορυφαίος τερματοφύλακας στο Μεσογειακό Κύπελλο) να αποκρούει τα τρία από αυτά, αν και το ένα επαναλήφθηκε με απόφαση του Ιταλού ρέφερι Μπιάνκο. Έπιασε όμως αυτό που έπρεπε του Άντρας Τέλεκι και χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα του.

Στον τελικό, υπήρχε και ελληνική εκπροσώπηση με την παρουσία του Γιάννη Χατζηαναστασίου, στο διαιτητικό του δίδυμο.

Την απονομή των χρυσών μεταλλίων και του τροπαίου στους Μαυροβούνιους έκανε ο Λεωνίδας Μπατάκης, μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της COMEN.

*MONTENEGRO- HUNGARY 23-22 (4-2, 1-2, 4-4, 3-4)

Πέναλτι: 11-10

MNE (Uskokovic): Savelsic 6, Radovic 5, Misuskovic 5, Franeta 3, Matkovic 3, Dragovic

HUN (Horkai): Fekete 6, Vadovics 5, Teleki 3, Sugar 3, Burian 2, Baksa 2, Nagy

*ITALY – SPAIN 9-14 (2-5, 2-2, 3-3, 2-4)

ITA: Baviera 3, Di Martire 2, Manzi, Gavazzi, Goudi, Novara

ESP: Paul 7, Rodriguez 2, Gravados 2, De La Fuente 2, Salvador

Η Τελική κατάταξη του Μεσογειακού Κυπέλλου: 1. Μαυροβούνιο, 2. Ουγγαρία, 3. Ισπανία, 4. Ιταλία, 5. Κροατία, 6. ΕΛΛΑΔΑ, 7. Σερβία, 8. Κύπρος

Οι Κορυφαίοι

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Αλβάρο Γκρανάντος (Ισπανία) που ήταν και πρώτος σκόρερ με 33 γκολ. Καλύτερος τερματοφύλακας ο Πέταρ Τεσάνοβιτς (Μαυροβούνιο).

 

Τελευταία Νέα