To ελληνικό τάεκβοντο έχει μέλλον!

Gazzetta team
To ελληνικό τάεκβοντο έχει μέλλον!

bet365

Έχοντας στις βαλίτσες της εννέα μετάλλια (1-2-6), δύο πέμπτες θέσεις αλλά και πολλές αγωνιστικές εικόνες από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επέστρεψε από το Γκρόζνι της Ρωσίας , η εθνική μας ομάδα ταεκβοντό νέων ανδρών/νέων γυναικών (U21).

Εκτός των ατομικών διακρίσεων, η Ελλάδα κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατάταξη των νέων γυναικών, αλλά και την τρίτη στη γενική κατάταξη.

Την ελληνική ομάδα, η οποία σημείωσε ρεκόρ μεταλλίων (η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή ήταν τρία μετάλλια το 2013 και το 2014), υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Νίκος Θωμαίδης, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος, Μάκης Καρανταγλής.
«Αυτά τα παιδιά μας έδειξαν ότι υπάρχει πολύ μέλλον στο ελληνικό ταεκβοντό, γιατί είναι όλα κάτω από 21 ετών. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και τους προπονητές. Μας πονάει όλους που το ελληνικό ταεκβοντό δεν θα έχει εκπροσώπηση στο Ρίο. Αυτός ο πόνος όμως έχει γίνει θέληση να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά και φυσικά κι άλλους αθλητές που αξίζουν, ώστε στο Τόκιο το 2020, το ελληνικό ταεκβοντό να είναι παρόν και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΟΤ, Νίκος Θωμαίδης.
«Το μέλλον του αθλήματος είναι αυτά τα παιδιά και τα ευχαριστούμε θερμά για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν. Η συνολική ελληνική παρουσία στο Γκρόζνι, έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι το ελληνικό ταεκβοντό είναι πιο δυνατό από ποτέ. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες, που αποτελούν το σήμερα αλλά και το αύριο του αθλήματος στη χώρα μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και να είναι σίγουροι πως η ΕΛΟΤ από την πλευρά της θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους. Με ίσες ευκαιρίες για όλους, για ένα φανταχτερό παρόν και ένα υπέρλαμπρο μέλλον στο κορυφαίο άθλημα επαφής στη χώρα μας», είπε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΤ και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης.
Τα ελληνικά μετάλλια στο διοργάνωση του Γκρόζνι:
ΧΡΥΣΑ: Σταυρούλα Κόντου (-57κ.)
ΑΣΗΜΕΝΙΑ: Κωνσταντίνος Χαμαλίδης (-68κ.), Μαρία Κουκουμέλου (-62κ.)
ΧΑΛΚΙΝΑ: Βαρβάρα Αποίκου (-46κ.), Αγνή Δανάη Χιώτη (-49κ.) , Ιωάννα Σταυρούλα Δεσύλλα (-62κ.), Ελένη Ντίντου (+73κ.), Μαρία Μωϋσίδου (-73κ.), Δημήτρης Τσαχτσιρλής (+87κ.)
 

Τελευταία Νέα