Kαλή προσπάθεια ο Μπανιώτης

Gazzetta team
Kαλή προσπάθεια ο Μπανιώτης

bet365

Στα 2,29 μ. σταμάτησε η πορεία του Κώστα Μπανιώτη στον τελικό του ύψους, στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής μας δεν κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το ύψος και έτσι έμεινε στην έκτη θέση με καλύτερο άλμα στα 2,24 μ., επίδοση που του έδωσε την έκτη θέση, την καλύτερη που έχει πετύχει ο αθλητής μας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Μπανιώτης όπως και στον προκριματικό, ξεκίνησε μουδιασμένα και χρειάστηκε τρία άλματα στα 2,14 μ. και ένα στα 2.24 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου για μια ακόμη φορά στην καριέρα του βρέθηκε ψηλά στην κατάταξη σε έναν μεγάλο τελικό. Πλέον ο έμπειρος άλτης κοιτάζει μπροστά και κάνει σχέδια για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι επιδόσεις στον τελικό κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα με τον Τζιανμάρκο Τάμπερι να κατακτά το πρώτο του χρυσό στη διοργάνωση με 2,32 μ. και χαμένες προσπάθειες στα 2,40 μέτρα. Ο Ρόμπι Γκράμπατς ήταν δεύτερος με 2,29 μ. και ο επίσης Βρετανός Κρις Μπέκερ τρίτος με το ίδιο ύψος.

Σε αντίθεση με τον αγώνα του προκριματικού, όπου είχε οι προσπάθειες του είχαν ανοδική πορεία, στον τελικό ο Νίκος Σκαερβέλης δεν κατάφερε να πάρει αυτό που μπορούσε. Ο 23χρονος αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 19,55 μ. και άλλες δύο προσπάθειες στα 19,34 μ. και 19,13 μ. και κατέλαβε την 11η θέση.

Ο Σκαρβέλης, που ζει στην Καλιφόρνια έχει μπροστά του τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί όπου θα επιδιώξει να βελτιώσει το 20.61 μ., που είναι το ρεκόρ του από φέτος. Ο αθλητής διαθέτει ταλέντο και έχει όλα τα χαρακτηριστικά, που του επιτρέπουν να βρίσκεται στο προσκήνιο σε υψηλό επίπεδο.

Η σημερινή ήταν η πρώτη συμμετοχή του αθλητή σε τελικό μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών.

 

Τελευταία Νέα