«Χρυσός» με παγκόσμιο ρεκόρ ο Δημητράτος

Gazzetta team
«Χρυσός» με παγκόσμιο ρεκόρ ο Δημητράτος

bet365

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων του Ανιμασί της Γαλλίας στο αγώνισμα των 50μ. με διπλά πέδιλα κατέκτησε ο Γιώργος Δημητράτος σημειώνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ κατηγορίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 19.41 καταρρίπτοντας το 19.46 του έτερου πρωταθλητή μας Στέφανου Αντωνιάδη (19.46), ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 19.74. Δεύτερος ήταν ο Ιταλός Αντόνιο Μοντόρο με 19.64.

Στους υπόλοιπους τελικούς που είχαμε ελληνική συμμετοχή, η Όλγα Αρνάκη τερμάτισε 5η στα 50μ. με διπλά πέδιλα νεανίδων με χρόνο 22.88, ενώ οι δύο σκυτάλες 4χ200μ. επιφάνειας νέων και νεανίδων κατέλαβαν την 4η θέση.

Συγκεκριμένα οι νεάνιδες (Διονυσία Παυλοπούλου, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Ελευθερία Αρκούδη, Κατερίνα Μπρισίμη) έκαναν χρόνο 6:21.49 και οι νέοι (Βασίλης Κολιπετρής, Μιχάλης Τσιρώνης, Χριστόφορος Δανέλης και Κωνσταντίνος Τερζανίδης) σημείωσαν χρόνο 5:57.36, χάνοντας το μετάλλιο για μόλις 34 εκατοστα από την ομάδα της Κολομβίας.

Οι δύο πρωταγωνιστές δήλωσαν μετά το τέλος των αγώνων:

Στέφανος Αντωνιάδης: "Ειναι επιτυχία ενα χάλκινο μετάλλιο, απλώς το μαγιό μου σκίστηκε και πιστευω οτι μου κόστισε αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προπονητή μου για όλη μου την πορεία και τους γονείς μου".
Γιώργος Δημητράτος: "Δεν υπάρχουν λόγια για το αποτέλεσμα! Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος! Παρά τα προβλήματα που είχα πριν την κούρσα, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και κατάφερα οτι ακριβώς ήθελα. Οφείλω να ευχαριστήσω τους δυο προπονητές μου, Γιώργο Γεωργιάδη, και Αργύρη Βασσιλόπουλο, που με στήριξαν παντού! Επίσης ένα μεγάλο ευχάριστω στους γονείς μου, τα παιδιά της ομάδας, και ορισμένα αλλα κοντινά μου άτομα".

 

Τελευταία Νέα