Μπανιώτης, Δουβαλίδης και Σκαρβέλης για τελικό!

Gazzetta team
Μπανιώτης, Δουβαλίδης και Σκαρβέλης για τελικό!

bet365

Ο Κώστας Μπανιώτης θέλει να επιστρέψει σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 6 χρόνια έπειτα από τη διοργάνωση της Βαρκελώνης

Ο Μπανιώτης αγωνίζεται το Σάββατο στον προκριματικό του ύψους και δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα με το όριο των 2,25 μ., επίδοση που θα τον στείλει στον τελικό.

Ο Μπανιώτης στους αγώνες που προηγήθηκαν δεν κατάφερε να ανέβει όσο ψηλά θα ήθελε (2,25 μ. φετινό ρεκόρ), ωστόσο είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να βελτιώσει κατά πολύ αυτή την επίδοση.

Τη συμμετοχή του για δεύτερη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού θα επιδιώξει ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής μας θα μπει φρέσκος στον ημιτελικό των 110 μ. εμπ., αφού απέφυγε τη διαδικασία του ημιτελικού και θα επιδιώξει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις της 3ης ημιτελικής σειράς, που δίνουν απευθείας πρόκριση στον τελικό.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα με 13.38 έχει την τρίτη επίδοση στη σειρά του. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν και οι δύο γρηγορότεροι στο σύνολο των σειρών.

Με στόχο μια θέση στον τελικό της σφαιροβολίας ταξίδεψε στο Αμστερνταμ και ο Νίκος Σκαρβέλης. Ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας έχει φέτος 20,61 μ. και το όριο για τον τελικό είναι 20,30 μέτρα. Θεωρητικά ο αθλητής θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τελικό και με μια βολή χαμηλότερη του ορίου.

Ο Σκαρβέλης δεν θα έχει τη βοήθεια του προπονητή του, ο οποίος έκοψε τον τένοντα του δικεφάλου και αναχώρησε σήμερα για τις ΗΠΑ. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο προπονητής να δεχθεί την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα στο Αμστερνταμ και να ταξιδέψει άμεσα στην πατρίδα του, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση.

Το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό θα κυνηγήσουν τα κορίτσια της 4Χ100 μ. και 4Χ400 μέτρα. Οι δύο τετράδες τρέχουν στις δεύτερες ημιτελικές σειράς και για να πάρουν την πρόκριση θα πρέπει να είναι είτε στις πρώτες θέσεις είτε οι επιδόσεις τους να είναι στις δύο καλύτερες στο σύνολο των δύο σειρών.

Στον τελικό των 5.000 μ. θα τρέξει η Αλεξία Παππά με στόχο μια θέση καλύτερη από την 11η, όπου τερμάτισε στην κούρσα των 10.000 μέτρων. Η έμπειρη δρομέας ήταν άτυχη στο 5αρι, καθώς έπεσε μετά το 6ο χιλιόμετρο και τραυματίστηκε μάλιστα στα πόδια της με τα καρφιά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα